CarΗellas: FP3: Ricciardo στην κορυφή, Verstappen στον τοίχο

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

FP3: Ricciardo στην κορυφή, Verstappen στον τοίχο

Ο Daniel Ricciardo πήρε την πρώτη θέση και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Monaco, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπροστά από τον team-mate του. Τρίτος εκ νέου ο Sebastian Vettel. 
2333520-48569170-2560-1440
Το 1-2 και στην τελευταία περίοδο δοκιμών στο Monte Carlo λίγη ώρα νωρίτερα έκανε η Red Bull. Οι “Κόκκινοι Ταύροι” ήταν εκ νέου καταιγιστικοί, δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα σημείο της
διαδικασίας στους ανταγωνιστές τους και είδαν τον Daniel Ricciardo να παίρνει την πρώτη θέση, ένα μονάχα χιλιοστό πιο μπροστά από τον δεύτερο Max Verstappen. Βέβαια, οι Αυστριακοί είδαν τον νεαρό Ολλανδό να χάνει τον έλεγχο της RB14 λίγο πριν το τέλος της περιόδου, χτυπώντας στις μπαριέρες και βάζοντας πονοκεφάλους στους μηχανικούς του ενόψει κατατακτηρίων.
Πίσω από τις δύο Red Bull ήταν και σήμερα το πρωί οι δύο Ferrari. Τόσο ο Sebastian Vettel όσο και ο Kimi Raikkonen πλησίασαν τον ταχύτερο συνδυασμό των Ταύρων αλλά όχι τόσο ώστε να τους απειλήσουν ικανοποιητικά. Έτσι έμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Αντίθετα, μόλις πέμπτος και εκτός ταχύτερος ήταν ο Lewis Hamilton και o Valtteri Bottas, εμφανίζοντας αρκετά προβληματική εικόνα για τον ρυθμό των δύο Ασημί μονοθεσίων.
garagistas
Από την άλλη, αισιοδοξία επικρατεί σίγουρα στο στρατόπεδο της Toro Rosso-Honda. Τόσο ο Brendon Hartley όσο και ο Pierre Gasly έκαναν εξαιρετικούς χρόνους και σημείωσαν τις best of the rest επιδόσεις μπροστά από τους Carlos Sainz Jr. Και Sergey Sirotkin που έκλεισαν την δεκάδα. Εκτός αυτής έμειναν ξανά οι δύο Force India, στην 12η και 13η θέση με τους Perez και Ocon αλλά και οι δύο Mclaren με τον Stoffel Vandoorne 11ο και τον Fernando Alonso μόλις στην 15η θέση της κατάταξης. 14ος ήταν ο Nico Hulkenberg ενώ 16ος τερμάτισε την διαδικασία ο Lance Stroll. Στις τελευταίες θέσεις έμειναν οι δύο Sauber με τον Leclerc εκ νέου μπροστά από τον Ericsson στον εντός έδρας αγώνα του αλλά και οι δύο Haas που έχουν επιδείξει πολύ κακό ρυθμό όλο το τριήμερο ως τώρα και έμειναν στην 18η και 19η θέση με πολλά παράπονα από πλευράς Romain Grosjean.
FP3
Οι Κατατακτήριες δοκιμές, που αναμένεται να κρίνουν πολλά ενόψει του αυριανού αγώνα, έρχονται στις 16:00 ώρα Ελλάδος αποκλειστικά και ζωντανά από το Cosmote Sport 5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!