CarΗellas: FP3: Και ξανά Mercedes

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

FP3: Και ξανά Mercedes

Ο Lewis Hamilton και ο Valtteri Bottas βρέθηκαν εκ νέου στην κορυφή των χρόνων στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του Ισπανικού Grand Prix και έδειξαν να έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει κατατακτηρίων. 2.5 δέκατα πιο πίσω ο Vettel, μεγάλο ατύχημα για τον Hartley.
2332606-48550897-1600-900
Η Mercedes συνέχισε και σήμερα το πρωί την κυριαρχία της στο Ισπανικό Grand Prix με τον Lewis Hamilton να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου αλλά και στην ιστορία του Circuit de Catalunya και να
καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη των τρίτων ελεύθερων δοκιμών, πιστοποιώντας την δυναμική των «ασημί βελών», που μοιάζουν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο ενόψει της απογευματινής μάχης για την pole position. Μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Βρετανό πολυπρωταθλητή έμεινε ο Valtteri Bottas, με τα δύο γερμανικά μονοθέσια να προηγούνται κατά περίπου 2.5 δεκάτων των δύο Ferrari.
Τόση ήταν η διαφορά που χώριζε τον Φινλανδό με τον τρίτο Sebastian Vettel, ο οποίος, μαζί με τον team-mate του, Kimi Raikkonen που τερμάτισε τέταρτος, 31 χιλιοστά μακριά από τον Seb, εκμεταλλεύτηκαν την αναμενόμενη άνοδο και ανάκαμψη της Scuderia, μετά από άλλη μία προβληματική Παρασκευή, δεν μπόρεσαν όμως να πλησιάσουν τις δύο Mercedes.
garagistas
Αυτό που μπόρεσαν για τα καλά οι Ιταλοί ήταν να υπερκεράσουν την Red Bull, που εμφανίστηκε ως η δεύτερη δύναμη με το πέρας της Παρασκευής. Ο Daniel Ricciardo κατετάγη πέμπτος, ολόκληρα 7 δέκατα πίσω από τον Hamilton, ενώ το δύσκολο πρωινό για τους Αυστριακούς έκλεισε με το πρόβλημα που εμφανίστηκε στα ηλεκτρολογικά της RB14 του Max Verstappen, που τον άφησε μόλις στην 12η θέση, με τον καλύτερο του χρόνο να σημειώνεται με medium γόμα.
Πίσω από τις τρεις μεγάλες ομάδες, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν για άλλη μια φορά οι πιλότοι της Haas. Με έναν εξαιρετικά γρήγορο γύρο, ο Kevin Magnussen κατέλαβε την έκτη θέση, μόλις 3 δέκατα μακριά από τον Ricciardo, ενώ ο Romain Grosjean που δυσκολεύτηκε στην γρήγορη του προσπάθεια, έμεινε έβδομος, 4.5 δέκατα πίσω από τον Δανό ομόσταυλό του.
Στις υπόλοιπες θέσεις του Top-10, βρίσκονται ο εκ νέου ταχύτατος Fernando Alonso στην ένατη θέση, που στοχεύει στην πρώτη παρουσία του στο Q3 την φετινή σεζόν, με την αναβαθμισμένη McLaren MCL33 του, αλλά και οι Carlos Sainz Jr. και Pierre Gasly, που αμφότεροι ανέκαμψαν από την μέτρια χθεσινή τους εμφάνιση και έφεραν ένα μονοθέσιο των Renault και Toro Rosso αντίστοιχα στην δεκάδα.
32290727_1721937444554565_3821302892254461952_n
Βίοι αντίθετοι βέβαια για τους team-mates της παραπάνω τριάδας, αφού τόσο ο Nico Hulkenberg όσο και οι Vandoorne και Hartley έμειναν στις πιο πίσω θέσεις. Ο Γερμανός παραπονέθηκε στην ομάδα του για το γεγονός πως συνάντησε τον ομόσταυλό του στον γρήγορο γύρο του, πράγμα που του κόστισε χρόνο και τον άφησε 11ο, ενώ προβλήματα με το setup αντιμετώπισε ο Stoffel Vandoorne που τον περιόρισαν στην 14η θέση. Ο Brendon Hartley από την άλλη, δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ταχύτερή του προσπάθεια, καθώς είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον τελευταίο του γύρο, διέλυσε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στα εξ ων συνετέθη και κατέστησε εξαιρετικά αμφίβολη την παρουσία του στις Κατατακτήριες Δοκιμές, που ξεκινούν σε κάτι περισσότερο από μία ώρα.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!