CarΗellas: FP2: Ricciardo και ρεκόρ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

FP2: Ricciardo και ρεκόρ

Ο Daniel Ricciardo ήταν ασταμάτητος στο Μονακό και με νέο ρεκόρ πίστας ηγήθηκε του 1-2 της Red Bull στις 2ες Ελεύθερες Δοκιμές. Τρίτη και τέταρτη θέση για τους Vettel και Hamilton, μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω.
Dd9KsLzU8AED7U1

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Monte Carlo ήταν και πάλι βαμμένη στα κυανέρυθρα. Το δίδυμο της Red Bull Racing κυριάρχησε, κάνοντας ξανά το 1-2 και συνάμα δείχνοντας την
δύναμη του Αυστριακού μονοθεσίου ενόψει Σαββατοκύριακου. Με νέο ρεκόρ πίστας μάλιστα στην ιστορική διαδρομή, ο Daniel Ricciardo ηγήθηκε κατά 0.192s του team-mate του Max Verstappen με το πέσιμο της καρό σημαίας.
Μόλις στην τρίτη και τέταρτη θέση έμειναν οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου με τον Sebastian Vettel να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το πρωί και να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις δύο Red Bull, μισό όμως και πλέον δευτερόλεπτο μακριά από τον Αυστραλό πρώην team-mate του στους «Ταύρους». Λίγο πιο πίσω, ο πρώτος της βαθμολογίας Lewis Hamilton για την Mercedes, με τους ομοστάυλους τους κι αυτούς σε παράταξη στην πέμπτη και έκτη θέση με τον Kimi Raikkonen να ηγείται του Φινλανδικού διδύμου.
Best of the rest κατατάχτηκε εκ νέου πιλότος της Renault. Μόνο που αυτήν την φορά δεν ήταν ο Carlos Sainz Jr. που έμεινε δέκατος αλλά ο Nico Hulkenberg που ανέκαμψε από μια μέτρια πρώτη περίοδο και κατέλαβε την έβδομη θέση, μόλις τέσσερα δέκατα μακριά από τον Valtteri Bottas στην έκτη. Πίσω του οι πολύ βελτιωμένες δύο McLaren-Renault των Stoffel Vandoorne και Fernando Alonso, με τον δεύτερο να σημειώνει ολάκερους 41 γύρους καλύπτοντας το έλλειμα από τον λίγο χρόνο που είχε στην διάθεσή του την MCL33 το πρωί.
garagistas
Εκτός δεκάδας έμειναν αυτήν την φορά και οι δύο Force India, με τους Perez και Ocon να πετυχαίνουν μόλις την 12η και 13η θέση αντίστοιχα, πίσω από τον πολύ δυνατό στο Monte Carlo ως τώρα Brendon Hartley, ο οποίος θέλει παράλληλα να σιγάσει και τους επικριτές του, που αναμένουν αλλαγή στο δίδυμο της Toro Rosso πριν το τέλος της σεζόν. Ο έτερος πιλότος της Ιταλικής ομάδας έμεινε 14ος, με τον Pierre Gasly να μην μπορεί οριακά να υπερκεράσει τα δύο Ινδικά μονοθέσια που ήταν μπροστά του.
15ος έπεσε μετά από ένα πολύ ενθαρρυντικό πρωινό ο Sergey Sirotkin, με τον team-mate του να συνεχίζει να προβληματίζεται με το setup και να μην καταφέρνει τίποτα καλύτερο από την 19η θέση. Μαζί τους, στις τελευταίες θέσεις ήταν οι δύο Sauber με τον Charles Leclerc 17ο στο σπίτι του και τον Marcus Ericsson ολόκληρα έξι δέκατα πιο πίσω στην τελευταία θέση, αλλά και οι δύο Haas που ήταν η αρνητική έκπληξη της διαδικασίας και δεν κατάφεραν τίποτα καλύτερο από την 16η θέση για τον Magnussen και την 18η για τον Romain Grosjean.
FP2
Η Formula 1 διακόπτει τις δραστηριότητές της για μία μέρα ώστε να ανοίξουν ξανά οι δρόμοι του Πριγκιπάτου στους κατοίκους του και θα επανέλθει στην δράση το Σάββατο το μεσημέρι στην 13:00 με τις Τρίτες Ελεύθερες Δοκιμές, live από το Cosmote Sport 5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!