CarΗellas: FP1: Ταύροι στο Πριγκιπάτο

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

FP1: Ταύροι στο Πριγκιπάτο

Ο Daniel Ricciardo και ο Max Verstappen έφεραν τη Red Bull στην κορυφή των χρόνων στο Monaco, αφήνοντας πίσω τους τον Lewis Hamilton και τις δύο Ferrari. Εκπληκτικός ο Sainz στην έκτη θέση.
21-34236740

Το πιο λαμπρό και ξεχωριστό αγωνιστικό τετραήμερο της σεζόν στην Formula 1 μόλις ξεκίνησε με πιλότους και ομάδες να αφήνουν πίσω τους το Ισπανικό Grand Prix, και τις δοκιμές εξέλιξης που ακολούθησαν στην
πίστα της Καταλονίας, και να καταφθάνουν στο πανέμορφο Πριγκιπάτο του Monaco και στην διαβόητη διαδρομή του Monte Carlo για τον έκτο αγώνα της φετινής χρονιάς.
Αρχής γενομένης παραδοσιακά από την Πέμπτη το πρωί, τα μονοθέσια ξεχύθηκαν στους στενούς δρόμους του μικρού κρατιδίου που «στολίζει» την Κυανή Ακτή και αποτελεί το «διαμάντι στο στέμμα» της Formula 1, ως η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.
Έτσι, σε αυτήν την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που τελείωσε πριν λίγη ώρα στο Monaco, οι δύο πιλότοι της Red Bull Racing ήταν αυτοί που πήραν την αρχική πρωτοκαθεδρία σε χρόνους. Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα των ανθρώπων της Mercedes και του Lewis Hamilton τις προηγούμενες μέρες, οι δύο RB14 των Daniel Ricciardo και Max Verstappen κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις της κορυφής, αφήνοντας τον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή δύο δέκατα πίσω τους στην τρίτη θέση.
Απογοητευτική ήταν εκ νέου η εικόνα των δύο Ferrari. Ο Kimi Raikkonen έμεινε τέταρτος με τον Sebastian Vettel πέμπτο και πάνω από εννιά δέκατα μακριά από τον Ricciardo, συνεχίζοντας να προκαλούν πονοκεφάλους στο στρατόπεδο των Ιταλών, μετά από την ήττα τους με κάτω τα χέρια από την Mercedes πριν δύο εβδομάδες στην Ισπανία.
garagistas
Στην έκτη θέση τερμάτισε την διαδικασία ο Carlos Sainz Jr. Ο Ισπανός πιλότος της Renault πέτυχε έναν εξαιρετικό χρόνο, 1.330s μακριά από αυτόν του Ricciardo και μπόρεσε όχι απλά να πάρει την θέση του best of the rest πίσω από τους «Big Three» αλλά και να ξεπεράσει τον αντίστοιχο του Valtteri Bottas που έμεινε μόλις έβδομος. Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Sergio Perez, ο Romain Grosjean, που βελτίωσε τον ταχύτερό του χρόνο στο τέλος της διαδικασίας αλλά και ο Sergey Sirotkin που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο από πλευράς Williams.
Εκτός αυτής έμειναν η έτερη Force India του Esteban Ocon στην 11η θέση, οι δύο Toro Rosso-Honda με τους Hartley και Gasly στην 12η και 14η αντίστοιχα, καθώς και ο Nico Hulkenberg που έφερε την R.S.18 του ανάμεσα στα δύο Ιταλοιαπωνικά μονοθέσια, στην 13η θέση. Στις πιο πίσω θέσεις αναγκάστηκαν να περιοριστούν οι δύο McLaren. Ο Stoffel Vandoorne δεν έκανε καλούς χρόνους και έμεινε μόλις 15ος, μπροστά από τον τοπικό ήρωα Charles Leclerc, πρώτο Μονεγάσκο πιλότο από τον Olivier Berretta και το 1994 που τερμάτισε 16ος. Παρεμφερής εικόνα και για τον Fernando Alonso, που με πολλά προβλήματα στα φρένα έχασε μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας και δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 17η θέση.
Πίσω από τον Ισπανό βρέθηκαν οι Lance Stroll και Marcus Ericsson, ενώ τελευταίος με ελάχιστους γύρους και έξι ολόκληρα δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή τερμάτισε ο Kevin Magnussen με την δεύτερη Haas.
33395779_1733875593360750_1831711119752822784_n
Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών έρχεται σε λίγη ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) αποκλειστικά από το Cosmote Sport 5HD, ενώ μετά το πέρας της η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί το Σάββατο με τις τρίτες Ελεύθερες και τις Κατατακτήριες Δοκιμές.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!