CarΗellas: Λ.Ε.Α: Όταν η αλητεία «χτυπάει» κόκκινο (vid)

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Λ.Ε.Α: Όταν η αλητεία «χτυπάει» κόκκινο (vid)

Όλοι μας κυκλοφορούμε καθημερινά στους δρόμους, όλοι μας έχουμε παραβεί τον Κ.Ο.Κ. στο παρελθόν και σίγουρα θα το ξανά κάνουμε στο μέλλον. Αλλά η περίπτωση της χρήσης λωρίδας έκτακτης ανάγκης χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος είναι πραγματική αλητεία!
Λ.Ε.Α
Το να κινείσαι με υψηλότερη ταχύτητα από αυτήν που αναγράφεται στην πινακίδα, η οποία τοποθετήθηκε σε εκείνο το σημείο τον προηγούμενο αιώνα, μπορεί και να δικαιολογείται. Η τοποθέτηση φιμέ μεμβρανών στα
παράθυρα οδηγού και συνοδηγού, παρά την απαγόρευση βάσει νομοθεσίας, και πάλι μπορεί να δικαιολογείται. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε να «βάλουμε» στο ίδιο τσουβάλι αυτές τις παραβάσεις με την χρήση της Λ.Ε.Α.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επιχειρήσεις να κερδίσεις λίγο χρόνο χρησιμοποιώντας τη Λ.Ε.Α, σκέψου ότι στο ασθενοφόρο που ακολουθεί βρίσκεται το παιδί σου. Αναλογίσου ότι μερικά δευτερόλεπτα ενδεχομένως να του στερήσουν τη ζωή. Πρόκειται για πραγματική αλητεία και ας ελπίσουμε τουλάχιστον κανένας από εμάς, τους λάτρεις της οδήγησης και των αυτοκινήτων, να μην χρησιμοποιήσει τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης χωρίς να υφίσταται σοβαρός λόγος.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθή χρήση της Λ.Ε.Α και ένα βίντεο οδηγού Ε.Κ.Α.Β που δείχνει την κατάντια μας:
Στην περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου σας
-Μόλις αντιληφθείτε ότι το αυτοκίνητό μας έχει κάποιο πρόβλημα, βγείτε από τον αυτοκινητόδρομο στην πλησιέστερη έξοδο και αφού σταματήσετε με ασφάλεια, καλέστε την οδική σας βοήθεια.
-Αν πρέπει να σταματήσετε αμέσως, μπείτε στη Λ.Ε.Α. και σταματήστε με τις ρόδες στραμμένες δεξιά και αναμμένα τα alarm.
-Μη μένετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητό μας, αλλά βγείτε από τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού, περάστε το στηθαίο ασφαλείας και σταθείτε πίσω από αυτό.
-Μην επιχειρείτε ποτέ να επισκευάσετε οι ίδιοι τη βλάβη.
Αν σας σταματήσει η Τροχαία
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψει αρχικά το φλας και στη συνέχεια τα alarm σας και σταματήστε στο σημείο που σας υποδεικνύεται.