CarΗellas: Νέο ταχύτερο Golf GTI παραγωγής

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Νέο ταχύτερο Golf GTI παραγωγής

Η έκδοση GTI του VW Golf είναι μία από τις δημοφιλέστερες στον πλανήτη, με τις συνολικές πωλήσεις από το 1976 να αγγίζουν τα 2,2 εκατ. μοντέλα.
volkswagen-golf-gti-tcr
Οι ειδικές εκδόσεις συνεχίζονται και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς την εκδήλωση Worthersee, όπου η γερμανική φίρμα παρουσίασε το Golf GTI TCR, με στοιχεία από το αυτοκίνητο που
συμμετέχει στο ομώνυμο πρωτάθλημα τουρισμού. Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της έκδοσης είναι η τελική ταχύτητα που για πρώτη φορά στην ιστορία των Golf GTI «σπάει» το φράγμα των 250 km/h και το ταχύμετρο πλέον μπορεί να «σκαρφαλώσει» μέχρι τα 264.
Κάτω από το καπό παραμένει και πάλι ο γνωστός μας 2.0 TSI που στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 290 ίππους και 370 Nm ροπής, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ενισχύεται με δύο ψυγεία ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις στην πίστα. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω τους 7τάχυτου DSG διπλού συμπλέκτη.
golf-gti-tcr-rear
Σε ότι αφορά την εμφάνιση, οι αλλαγές που το κάνουν να ξεχωρίζει από ένα «απλό» GTI είναι o ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και τα ειδικά αυτοκόλλητα που δίνουν αγωνιστικό χαρακτήρα, Διαθέτει σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών (19” προαιρετικά) που φιλοξενούν φρένα με διάτρητες δισκόπλακες και κόκκινες δαγκάνες. Στο πίσω μέρος κλέβει την παράσταση ο εντυπωσιακός διαχύτης και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.
volkswagen-unveils-fastest-golf-gti-at-worthersee_7
Το εσωτερικό διαφοροποιείται λόγω των ειδικών καθισμάτων με τα κόκκινα σχέδια και της κόκκινης αγωνιστικής ραφής στη στεφάνη του τιμονιού, ενώ σε αρκετά σημεία βρίσκεται το λογότυπο TCR.
Μπορεί η συγκεκριμένη έκδοση να παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα θα περάσει στην παραγωγή μέχρι το τέλος του 2018.
Σύνταξη κειμένου: Θοδωρής Κολονέλος