CarΗellas: FP2:Hamilton και softs

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

FP2:Hamilton και softs

Ο Lewis Hamilton κυριάρχησε στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μπροστά από τις δύο Red Bulls των Ricciardo και Verstappen. Βασική γόμα η soft, πολλά προβλήματα για τους πιλότους με την supersoft.
2332080-48540377-1600-900
Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix της Βαρκελώνης, ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton στην κορυφή των χρόνων. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της
βαθμολογίας των οδηγών βρέθηκε 0.133 και 0.274s. μπροστά από τους πιλότους της Red Bull Racing, χρησιμοποιώντας την soft γόμα της Pirelli, όπως και ο δεύτερος Daniel Ricciardo.
Πίσω τους πλασαρίστηκε ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής μείωσε την διαφορά της Ferrari από την κορυφή σε σχέση με την πρωινή διαδικασία, δεν κατάφερε όμως να υπερκεράσει καμία από τις δύο Red Bull, παρότι κι αυτός βελτίωσε τον χρόνο του στην προσομοίωση κατατακτηρίων του με την πολύ μαλακή γόμα. Πέμπτος έμεινε ο πρωινός πρωτοπόρος Valtteri Bottas, 3.5 δέκατα πίσω από τον team-mate του, ενώ ο έτερος Φινλανδός, Kimi Raikkonen σημείωσε μόλις τον έκτο χρόνο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με την SF71-H του στα μισά της διαδικασίας, που τον περιόρισε στο γκαράζ και συνόψισε μια μίζερη ημέρα για την Scuderia.
garagistas[4]
Best of the rest κατατάχθηκαν οι δύο Haas. Έβδομος πλασαρίστηκε ο Romain Grosjean, 64 χιλιοστά μπροστά από τον Kevin Magnussen στο δεύτερο μονοθέσιο. Οι πιλότοι της Αμερικανικής ομάδας, άφησαν πίσω τους τόσο τον Stoffel Vandoorne όσο και τον Sergio Perez που συμπλήρωσαν την δεκάδα.
Εκτός αυτής έμειναν οι ομόσταυλοι των δύο τελευταίων, αφού τόσο ο Esteban Ocon όσο και ο Fernando Alonso δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον ρυθμό των team-mates τους, καθώς και για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο και οι δύο Renault, με τον Nico Hulkenberg μόλις 13ο και τον Carlos Sainz Jr. 17ο και εμφανώς εκνευρισμένο με την συμπεριφορά των αναβαθμίσεων της Γαλλικής ομάδας.
32231529_1721062394642070_875186263295000576_n
Στις τελευταίες θέσεις του grid περιορίστηκαν για άλλη μια φορά οι πιλότοι των Toro Rosso, Sauber και Williams. Ο Pierre Gasly, που σημείωσε μια ενθαρρυντική δέκατη θέση το πρωί, έμεινε μόλις 14ος με τον Brendon Hartley ξανά στην 18η θέση, οι δύο Sauber μπήκαν ανάμεσά τους, με τους Charles Leclerc και Marcus Ericsson στην 15η και 16η θέση ενώ οι πιλότοι της Williams δεν κατάφεραν για άλλη μια περίοδο να ξεκολλήσουν από τις δύο τελευταίες θέσεις, με τον Sergey Sirotkin να επιστρέφει στο cockpit και να πλασαρίζεται τελευταίος, έξι δέκατα πίσω από τον Lance Stroll.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!