CarΗellas: Hyundai XCIENT Fuel Cell: Το πρώτο φορτηγό υδρογόνου μαζικής παραγωγής (+video)

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Hyundai XCIENT Fuel Cell: Το πρώτο φορτηγό υδρογόνου μαζικής παραγωγής (+video)

Όσο η ηλεκτροκίνηση θα καθίσταται μη επιτρεπτή για επαγγελματική χρήση λόγω αργής φόρτισης, θα υπάρχει χώρος στην αγορά για οχήματα με κυψέλες καυσίμου. Η Hyundai το γνωρίζει καλά και μας παρουσιάζει το Hyundai XCIENT Fuel Cell, πρώτο της φορτηγό υδρογόνου.


Ήδη τα πρώτα 10 αντίτυπα κατευθύνονται προς της Ελβετία, όπου θα χρησιμοποιούνται για μεταφορές χωρίς να προκαλούν την παραμικρή ρύπανση του περιβάλλοντος. Η Hyundai υπολογίζει ότι μέχρι το 2025
θα έχει πουλήσει 1.600 μονάδες του συγκεκριμένου φορτηγού.

Δείτε επίσης: Με τον αποδοτικότερο κινητήρα του κόσμου το νέο Toyota Yaris

Το XCIENT τροφοδοτείται από ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου με δύο στοίβες και η ισχύς φτάνει σχεδόν στους 260 ίππους. Εξοπλίζεται με επτά μεγάλες δεξαμενές υδρογόνου που προσφέρουν συνδυαστική χωρητικότητα αποθήκευσης περίπου 32,09 κιλών υδρογόνου. Κάπως έτσι, η αυτονομία φτάνει στα 400 χιλιόμετρα και ο ανεφοδιασμός διαρκεί περίπου 8 με 20 λεπτά.

Η στροφή της Hyundai στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι πλέον δεδομένη. Μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει στην πώληση 670.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 110.000 FCEV. Ακολουθεί το video για το νέο Hyundai XCIENT Fuel Cell.