CarΗellas: Θυμάστε το σπάνιο Fiat Seicento προς τιμήν του Michael Schumacher; (+video)

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Θυμάστε το σπάνιο Fiat Seicento προς τιμήν του Michael Schumacher; (+video)

Πίσω στο 2001, η δυναστεία του Michael Schumacher κρατούσε καλά στη Formula 1 και όλα έδειχναν ότι θα συνεχιζόταν, όπως και έγινε. Προκειμένου οι Ιταλοί της Fiat να τον τιμήσουν, προσέφεραν μία ειδική έκδοση σε ένα αυτοκίνητο που προοριζόταν για αστική χρήση.



Ο λόγος για το Fiat Seicento Sporting Michael Schumacher, μία έκδοση που διατέθηκε σε μόλις 5.000 αντίτυπα. Παρουσιάστηκε το 2001 στην έκθεση της Bologna και ξεχώριζε αισθητικά από την «απλή» έκδοση. Εξωτερικά υπήρχε το bodykit που συναντούσαμε και στο Abarth, με πλαϊνές ποδιές, λογότυπα «Michael Schumacher» και ζάντες 14 ιντσών με ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Δείτε επίσης: Γιατί η Alfa Romeo Mito GTA δε βγήκε ποτέ στην παραγωγή;

Αλλαγές υπήρχαν και στο εσωτερικό. Εκεί οι Ιταλοί τοποθέτησαν τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινες ραφές. Υπήρξαν κι άλλες λεπτομέρειες που προσπάθησαν να προσφέρουν έναν «sportive» χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα τα αλουμινένια πεντάλ.



Σε μηχανικό επίπεδο δεν υπήρξαν αναβαθμίσεις. Κάτω από το καπό υπήρχε ο Fire MPI χωρητικότητας 1,1 λίτρων με 54 ίππους, ικανούς να κινήσουν αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο των 735 κιλών μέσα στην πόλη. Λόγω της τοποθέτησης ενός πιο κοντού 5τάχυτου κιβωτίου, υπήρξε μία μικρή βελτίωση στις επιδόσεις. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ/ώρα ήταν υπόθεση 13,2 δευτερολέπτων, έναντι 13,8 των υπόλοιπων εκδόσεων. 

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τη διαφήμιση της Fiat για το αυτοκίνητο, με τον Michael Schumacher να επισκέπτεται την αντιπροσωπεία με το μονοθέσιό του.