CarΗellas: Αυτή είναι η Mercedes-AMG GT R Black Series των 730 ίππων (+video)

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αυτή είναι η Mercedes-AMG GT R Black Series των 730 ίππων (+video)

Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή της νέας Mercedes-AMG GT R Black Series, έχουμε πλέον την επίσημη παρουσίαση με κάθε λεπτομέρεια.


Η νέα σκληροπυρηνική έκδοση διαφοροποιείται εξωτερικά με τα carbon αεροδυναμικά βοηθήματα επάνω στο καπό και στο πλαϊνό τμήμα του προφυλακτήρα. Εννοείται, βέβαια, πως το στοιχείο που θα τραβά όλα τα βλέμματα είναι αυτή η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος του αμαξώματος, ο διαχύτης και οι δύο διπλές εξατμίσεις.

Δείτε επίσης: Νέο ηλεκτρικό turbo της Mercedes-AMG σε συνεργασία με την Garrett

Οι ζάντες είναι μεγέθους 19 ιντσών στον εμπρός άξονα και 20" στον πίσω, με το μέγεθος των ελαστικών να είναι 285/35 και 335/30 αντίστοιχα. Στο εσωτερικό τους συναντάμε carbon κεραμικούς δίσκους, ενώ τα ελαστικά που επιλέχθηκαν ονομάζονται Michelin Pilot Sport Cup 2 R.


Στην καμπίνα το κλίμα είναι 100% αγωνιστικό, με το roll cage από τιτάνιο να δεσπόζει στο πίσω μέρος. Στα καθίσματα έχει γίνει εκτεταμένη χρήση carbon, ενώ δεν απουσιάζουν οι ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και ο πυροσβεστήρας.


Κάτω από το καπό συναντάμε έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 730 ίππους και 800 Nm ροπής από τις μόλις 2.000 σ.α.λ. Στροφάρει μέχρι τις 7.200 σ.α.λ. και η κίνηση περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. 


Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα.