CarΗellas: Audi S8: Ο «βασιλιάς» της πολυτέλειας με επιδόσεις supercar (+video)

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Audi S8: Ο «βασιλιάς» της πολυτέλειας με επιδόσεις supercar (+video)

Είναι ένα από τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα του πλανήτη αυτή τη στιγμή και ταυτόχρονα μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,33 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το Audi S8 των 571 ίππων.


Στο νέο video του «Auditography» πρωταγωνιστής είναι ένα Audi S8 βαμμένο στο χρώμα «Kirsch black pearl effect», με τις ζάντες να είναι μεγέθους 21 ιντσών. Θα δείτε μοναδικά πλάνα από το υπερπολυτελές εσωτερικό που έχει οθόνες αφής, αυτόματα σκίαστρα για τις πίσω θέσεις και δερμάτινες επενδύσεις. Εννοείται πως δε γίνεται να μην σχολιάσουμε το στιγμιότυπο που δείχνει το γερμανικό μοντέλο να σηκώνεται κατά 8 εκατοστά, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των επιβατών.

Δείτε επίσης: Βελτιωμένο Audi RS7 πιάνει 364 χλμ/ώρα στην Autobahn (+video)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 χωρητικότητας 4 λίτρων (τον συναντάμε και στην Porsche Cayenne Turbo). Σε συνδυασμό με ένα ήπιο 48V υβριδικό σύστημα αποδίδει 571 ίππους και η ροπή φτάνει στα 800 Nm, ενώ είναι διαθέσιμο και το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων για βελτίωση της οικονομίας. 

Θα έχετε την ευκαιρία να τον ακούσετε, αλλά και να δείτε τι μπορεί να κάνει με launch control. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε κάθε πληροφορία για το συγκεκριμένο Audi S8.