CarΗellas: Διέρρευσε η σκληροπυρηνική Mercedes-AMG GT R Black Series

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Διέρρευσε η σκληροπυρηνική Mercedes-AMG GT R Black Series

Στο άκουσμα του ονόματος «Black Series», αναμένουμε πάντα την πιο σκληροπυρηνική άποψη της Mercedes-AMG για την αυτοκίνηση. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Mercedes-AMG GT R Black Series, η οποία μόλις διέρρευσε.


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βασίζεται ασφαλώς στην Mercedes-AMG GT R, αλλά οι μηχανικοί του γερμανικού τμήματος έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της δυναμικής συμπεριφοράς. Εξάλλου πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που, μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας, αλλά προσανατολίζεται για χρήση στην πίστα.

Δείτε επίσης: Ανάβαση Αχλαδόκαμπου με Ferrari 458 Challenge (+onboard video)

Εξωτερικά διαφοροποιείται με τα carbon αεροδυναμικά βοηθήματα επάνω στο καπό και στο πλαϊνό τμήμα του προφυλακτήρα. Εννοείται, βέβαια, πως το στοιχείο που θα τραβά όλα τα βλέμματα είναι αυτή η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος του αμαξώματος.



Ασφαλώς όλες αυτές οι τροποποιήσεις δεν έγιναν μόνο για τα μάτια του κόσμου. Ο twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων αποδίδει πλέον 720 ίππους, δηλαδή αυξήθηκε κατά 143 ίππους. Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα του εξωτερικού, η νέα Mercedes-AMG GT R Black Series είναι ικανή να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. 

Λίγος καιρός απομένει ώστε να παρουσιαστεί επίσημα και να μάθουμε κάθε λεπτομέρεια γι' αυτήν, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και ο χρόνος της στην πίστα του Nurburgring. Για την ώρα ας την ακούσουμε!