CarΗellas: Στο δυναμόμετρο ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής του πλανήτη (+video)

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Στο δυναμόμετρο ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής του πλανήτη (+video)

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν hypercars κοιτάζουν πλέον πολύ σοβαρά τον στόχο των 500 χλμ/ώρα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Hennessey, η οποία έχει γνωστοποιήσει ότι η παραγωγή του Venom F5 θα ξεκινήσει εντός του 2020.


Το Venom F5 εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,6 λίτρων και η εταιρεία ανέφερε αρχικά ότι η απόδοση θα αγγίζει τους 1.600 ίππους. Ασφαλώς πρόκειται για τον ισχυρότερο κινητήρα
εσωτερικής καύσης σε επίπεδο αυτοκινήτων παραγωγής, με τα κύρια υλικά κατασκευής του να είναι ο χάλυβας και το αλουμίνιο.

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι οι ζάντες του ελληνικού Chaos

Σύμμαχος στον στόχο των 500 χλμ/ώρα είναι το βάρος του, μιας και λόγω χρήσης ενός carbon μονοκόκ πλαισίου περιορίζεται στα μόλις 1.338 κιλά, αλλά και το αεροδυναμικό σχήμα με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,33.

Δείτε επίσης: Ρίξε μια ματιά στις εξατμίσεις του ελληνικού hypercar

Όσον αφορά τις επιδόσεις, μπορεί ο στόχος να είναι τα 500 km/h, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι 100 km/h από στάση θα έρχονται σε 2 δευτερόλεπτα, 300 σε 10” και τα 400 km/h σε κάτι λιγότερο από 20 δεύτερα.



Όπως θα δείτε στο video που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 αποδίδει τελικά 1.817 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και ξεπερνά τα 1.600 Nm ροπής.

UPDATE: Το αυτοκίνητο έχει πλέον παρουσιαστεί και πατώντας εδώ μπορείτε να μάθετε κάθε λεπτομέρεια.