CarΗellas: Ο κλιματισμός της Bugatti ψύχει ακόμα και δωμάτιο 80 τετρ. μέτρων

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο κλιματισμός της Bugatti ψύχει ακόμα και δωμάτιο 80 τετρ. μέτρων

Τα ειδικά αυτοκίνητα απαιτούν και ειδικά συστήματα κλιματισμού. Η Bugatti μας αποκαλύπτει τα μυστικά της σχετικά με την ψύξη των μοντέλων της, όπως η Chiron και η Divo.


Για να γίνει σωστά η ψύξη ενός αυτοκινήτου που δέχεται τα θερμικά φορτία ενός θηριώδους W16 κινητήρα χρησιμοποιείται ένα πανίσχυρο σύστημα. Η ισχύς του αγγίζει τα 10 kW, η αλλιώς 13,5 ίππους και είναι σε θέση να ψύξει ένα δωμάτιο μεγέθους 80 τετραγωνικών μέτρων. Φέρει δύο συμπιεστές και οι σωληνώσεις φτάνουν τα 9,5 μέτρα. 

Δείτε επίσης: Στο δυναμόμετρο ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής του πλανήτη (+video)

Το σύστημα κλιματισμού απαιτεί για τη σωστή λειτουργία του τρία κιλά ψυκτικού μέσου, τα οποία συμπιέζονται από τα 2 έως τα 30 bar.  «Η επίτευξη της κατάλληλης θερμοκρασίας σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα δεν είναι εύκολη υπόθεση», αναφέρει η υπεύθυνη ανάπτυξης του συστήματος κλιματισμού, Julia Lemke. 




«Με την πρώτη ματιά, το σύστημα κλιματισμού μας φαίνεται να λειτουργεί σαν ένα συμβατικό σύστημα. Αλλά είναι πραγματική πρόκληση να λειτουργεί άψογα ακόμη και σε μέγιστη ταχύτητα και φορτίο κινητήρα », λέει η υπεύθυνη σχεδίασης.