CarΗellas: Ο προπομπός του νέου Subaru Impreza WRX STI

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ο προπομπός του νέου Subaru Impreza WRX STI


Με μία ειδική έκδοση του Subaru Impreza WRX STI επανέρχεται η ιαπωνική φίρμα ώστε να μετριάσει την ανυπομονησία μας για την έλευση της νέας γενιάς. 


Ονομάζεται Subaru Impreza WRX S4 STI Sport, η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη και θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Εξωτερικά υπάρχουν διακριτικές πινελιές που το διαφοροποιούν, όπως το χείλος στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα και οι αεραγωγοί στον πίσω προφυλακτήρα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι μεγέθους 18 ιντσών με μαύρο φινίρισμα. Στο εσωτερικό «πρωταγωνιστούν» τα καθίσματα τύπου μπάκετ της Recaro.

Δείτε επίσης: Με 400 ίππους το νέο Subaru WRX STi

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη αλλαγή, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2 λίτρων να παράγει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η Subaru έχει τοποθετήσει εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι και αναβαθμισμένο ψυγείο λαδιού. Εννοείται πως η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης). Λέτε να δούμε κάτι τέτοιο και στην επόμενη γενιά;


Κατά τα άλλα, υπάρχουν ενισχύσεις στο πλαίσιο ώστε να γίνει πιο άκαμπτο και βελτιωμένη μόνωση με επιπλέον υλικό στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η ειδική έκδοση διατέθηκε σε μόλις 500 αντίτυπα και όλα έχουν ήδη αγοραστεί.