CarΗellas: Κόβεται ο ιμάντας και ιδού το αποτέλεσμα (vid)

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Κόβεται ο ιμάντας και ιδού το αποτέλεσμα (vid)

Μία από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης είναι η αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ανά διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής. Τι συμβαίνει, όμως, όταν παραμελήσουμε αυτή την εργασία;
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ιμάντας (ή η καδένα) είναι το εξάρτημα που συγχρονίζει την κίνηση των εκκεντροφόρων με τον στρόφαλο. Σε περίπτωση που αμεληθεί η αντικατάστασή του, οι συνέπειες είναι
καταστροφικές. Δυστυχώς, αυτό θα συμβεί χωρίς προειδοποίηση, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της καδένας, η οποία με τον θόρυβο της δηλώνει ότι ήρθε η ώρα αντικατάστασης.
Στο συγκεκριμένο βίντεο θα δείτε τον κινητήρα ενός Opel Astra G, όπου ο ιδιοκτήτης δεν άλλαξε τον ιμάντα χρονισμού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι βαλβίδες και να χρειαστεί γενική επισκευή της κεφαλής. Ο κινητήρας κατέβηκε, έγινε καταγραφή των ζημιών, ενώ αντικαταστάθηκαν οι κατεστραμμένες βαλβίδες, τρίφτηκαν οι υπόλοιπες και πλανίστηκε η κεφαλή.
Αγαπάμε τα τεχνικά βίντεο που εξηγούν με κατανοητό τρόπο τα θέματα μηχανολογικής φύσης, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι ελληνικά. Το συγκεκριμένο προέρχεται από το κανάλι «Autogas Golemis» και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι με τον ιμάντα χρονισμού δεν πρέπει να παίζουμε!