CarΗellas: Επίσημο: «Κόφτης» στα 180 km/h σε όλα τα Volvo από το 2020

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Επίσημο: «Κόφτης» στα 180 km/h σε όλα τα Volvo από το 2020

Η πρωταπριλιά αργεί ακόμα και σας βεβαιώνουμε ότι αυτή η ανακοίνωση είναι επίσημη και πέρα για πέρα αληθινή.
Στα πλαίσια της καμπάνιας Vision 2020, στόχος της οποίας είναι από το 2020 να μην υπάρξει ούτε ένας νεκρός επιβάτης σε αυτοκίνητο της Volvo, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι όλα τα μοντέλα της θα
συνοδεύονται από ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα να είναι τα 180 km/h. Πρόκειται για την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλία, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι ερευνάται και ο τρόπος αυτόματου περιορισμού ταχύτητας όταν κάποιο αυτοκίνητό της κινείται κοντά σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως σχολεία και νοσοκομεία.
«Ως ανθρώπινα όντα, είμαστε επιφυλακτικοί με τα φίδια, με τις αράχνες ή με το ύψος, αλλά όχι με την ταχύτητα. Οι άνθρωποι συχνά κινούνται πολύ γρήγορα, υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και δεν προσαρμόζουν την ταχύτητα με τις συνθήκες οδήγησης. Είναι δική μας ευθύνη να τους ενημερώσουμε και να αποδείξουμε ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ivarsson, ένας εκ των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων της Volvo.