CarΗellas: Μισό εκατομμύριο για το Audi Sport Quattro (pics)

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Μισό εκατομμύριο για το Audi Sport Quattro (pics)

Αν οι τιμές των αυτοκινήτων που προέρχονται από ομολογκασιόν έχει αυξηθεί, τόσο στην περίπτωση του Audi Sport Quattro μιλάμε για πραγματική εκτόξευση.
 Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι ένα από 224 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν εν έτει 1986 από την γερμανική φίρμα και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε έναν εκθεσιακό χώρο στο Βερολίνο.
Είναι βαμμένο με κόκκινο χρώμα (Tornadorot) και ασφαλώς η κατάστασή του είναι υπεράριστη.
Οι μοναδικές επεμβάσεις έχουν γίνει στον υπερκυβισμένο 5κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.480 κ.εκ αντί για 2.133, ο οποίος έχει δεχθεί τροποποιημένο στροφαλοφόρο άξονα, μεγαλύτερο turbo και intercooler, με την ιπποδύναμη να έχει αυξηθεί στους 460 ίππους (από 306) και τη ροπή στα 680 Nm.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η αξία των Audi Sport Quattro έχει αυξηθεί σύμφωνα με εκτιμητές πάνω από 150%, ενώ το 1984 πωλούνταν σε διπλάσια τιμή από μία Porsche 930 Turbo της εποχής. Η τιμή πώλησής του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 440.000€ όπως φαίνεται στην αγγελία του Classic-Trader, ενώ σε αφιέρωμα του 2005 από το Autobild το εικονιζόμενο Audi αντιμετώπιζε μία Ferrari Enzo.