CarΗellas: FP3 GP Μπαχρέιν: Οι σκιές της ερήμου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

FP3 GP Μπαχρέιν: Οι σκιές της ερήμου

Η Ferrari έκανε το sweep στις Ελεύθερες Δοκιμές, όντας ταχύτερη και το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά πολλά παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα ενόψει κατατακτήριων και αγώνα.
Φαινομενικά, το τρέχον τριήμερο στο Σακχίρ μοιάζει με έναν εύκολο περίπατο για την Scuderia Ferrari. Ο Charles Leclerc και ο Sebastian Vettel είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις των
χρόνων και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών και θα έπρεπε να λογίζονται όχι απλά ως τα μεγάλα αλλά και ως τα αδιαφιλονίκητα φαβορί ενόψει της απογευματινής «παράστασης» των 20 μονοθεσίων για την κατάληψη της pole position.
Κι όμως! Κάτι λιγότερο από μία ώρα πριν την εκκίνηση του Q1 τα σενάρια τόσο στο μικρό αραβικό κρατίδιο όσο και διεθνώς δίνουν και παίρνουν αναφορικά με την πραγματική δυναμική των έξι κορυφαίων πιλότων του grid.
Κι αυτό γιατί δεδομένου ότι η Ferrari σπατάλησε ένα επιπλέον σετ από το αναμενόμενο χθες το απόγευμα για ακόμη ένα qualifying simulation σήμαινε πως το σημερινό απομεσήμερο θα ήταν δύσκολο για τους «Κόκκινους». Κάθε άλλο όμως, καθώς οι δύο SF90 κινήθηκαν μακράν ταχύτερα από τον ανταγωνισμό, αν και όχι ταχύτερα από τους χθεσινούς χρόνους τους στο FP2.
Ταυτόχρονα, η δυναμική των Mercedes που έχουν στα χέρια τους ο Lewis Hamilton και ο Valtteri Bottas παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Οι δύο πιλότοι των «Ασημί Βελών» δυσκολεύτηκαν να πετύχουν δύο καθαρούς γύρους και έτσι περιορίστηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση της περιόδου, αρκετά μακριά από τις Ferrari, χωρίς όμως να έχουν δείξει και με βεβαιότητα το… «potential» των δύο ασημί μονοθεσίων.
Από την άλλη, δύσκολο αναμένεται το Σαββατοκύριακο για την Red Bull. Τόσο ο Max Verstappen όσο κυρίως ο Pierre Gasly ήταν εκ νέου απογοητευτικοί, με τον όγδοο και 12ο χρόνο αντίστοιχα, μην μπορώντας να φέρουν στο κατάλληλο «θερμοκρασιακό παράθυρο» λειτουργίας την μαλακή γόμα. Κάπως έτσι, ο ρυθμός της RB15 με τα μεσαία ελαστικά, που μοιάζει ίσως και ταχύτερος όλων, φαίνεται να πηγαίνει… χαμένος σε απόλυτο χρόνο με τα κόκκινα λάστιχα της Pirelli.
Αυτό σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν οι Renault, Haas και McLaren που μοιάζουν να ηγούνται της κούρσας για να προσπεράσουν τουλάχιστον ένα από τα μονοθέσια των «Ταύρων». Ο Romain Grosjean ήταν ο ‘best of the rest’ για την Αμερικανική ομάδα στο FP3, ακολουθούμενος από τους Hulkenberg (Renault) και Norris (McLaren).
Μάλιστα, οι Βρετανοί είδαν πέρα από τον νεαρό Lando και το δεύτερο μονοθέσιό τους εντός των δέκα ταχύτερων, με την ένατη θέση του Carlos Sainz Jr, για άλλη μία περίοδο δοκιμών, ενισχύοντας την αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας από το Woking.
Στην δεκάδα βρισκόταν για άλλη μια φορά και ο Daniil Kvyat, που συνεχίζει τις πολύ δυνατές εμφανίσεις, στην επιστροφή του στην Toro Rosso, ενώ τα προβλήματα της χθεσινής μέρας φαίνεται να έχουν λύσει εν πολλοίς στην Alfa Romeo, με τον Kimi Raikkonen να πλασάρεται στην 11η θέση.
Αντίθετα, μέτρια συνεχίζουν να κινούνται τόσο οι δύο Racing Point, που μοιάζουν να απέχουν πολύ από τον ρυθμό των κορυφαίων μονοθεσίων του ‘midfield’ και θα παλέψουν για την είσοδό τους στο Q2 όσο κυρίως οι δύο Williams που για άλλη μια περίοδο δοκιμών βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!