CarΗellas: Extreme Tuners: Στόχος της χρονιάς κάτω από 7 δευτερόλεπτα (vids)

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Extreme Tuners: Στόχος της χρονιάς κάτω από 7 δευτερόλεπτα (vids)

Σε έναν από τους πιο περιπετειώδεις αγώνες συμμετείχε η αποστολή των Extreme Tuners, η οποία παρά τα προβλήματα πέτυχε τον στόχο της και πλέον το ταχύτερο Mitsubishi Evo είναι ελληνικό!
Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε μέχρι το Abu Dhabi και έναν και μόνο στόχο, να ξεπεράσει το 7,727” στην απόσταση των 400 μέτρων, επίδοση που είχε επιτευχθεί από το Evo της εταιρείας αμερικάνικης English
Racing με την περσινή επίδοση στο Maryland Internation Raceway (7,727” με ταχύτητα εξόδου τα 307 km/h).
Στο πρώτο πέρασμα, το ελληνικό Evo με τον Σπύρο Πανόπουλο στα πηδάλια, πέτυχε 8,43” με ταχύτητα εξόδου τα 302 km/h, ενώ με τη συμπλήρωση των 400 μέτρων η τάπα λαδιού εκτοξεύτηκε, ο κινητήρα έχασε λιπαντικό και καταστράφηκε. Αμέσως ξεκίνησε άλλος ένας αγώνας που δεν διήρκησε όσο 400 μέτρα, αλλά πολύ περισσότερο προκειμένου οι μηχανικοί να αντικαταστήσουν τον κινητήρα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή, όπου στο δεύτερο πέρασμα το χρονόμετρο σταμάτησε στα 7,70 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός για να στείλει το ελληνικό Evo στην κορυφή της λίστας. Αξιοπερίεργη ήταν η ταχύτητα εξόδου των μόλις 252 km/h, αλλά λίγο αργότερα ήρθε ανακοίνωση του ιδιοκτήτης της Extreme Tuners που ξεκαθάρισε ότι στα 280 μέτρα κόπηκε ο ιμάντας χρονισμού και το αυτοκίνητο επιβράδυνε. Ενδεικτικά, στα πρώτα 200 μέτρα, το αυτοκίνητο είχε ήδη αναπτύξει ταχύτητα 252 km/h, ενώ στα 400 μέτρα καταγράφηκε ακριβώς η ίδια ταχύτητα.Το συγκεκριμένο πέρασμα έγινε με σετάρισμα στους 1.600 ίππους και, όπως αποδεικνύεται, αν δεν είχε υπάρξει αστοχία, η ταχύτητα εξόδου θα ήταν περίπου 320 km/h.
Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα θέτοντας με το καλημέρα νέο στόχο, ο οποίος είναι λιγότερα από 7 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου που θα αγγίζει τα 337 km/h. Τους ευχόμαστε από καρδιάς ο νέος στόχος να γίνει πραγματικότητα. Ας απολαύσουμε ένα νέο όμορφο video από τον αγώνα του Abu Dhabi!