CarΗellas: Επίσημο: Νέο Kia Stinger GTS σε μόλις 800 αντίτυπα (pics)

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Επίσημο: Νέο Kia Stinger GTS σε μόλις 800 αντίτυπα (pics)

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την παρουσίαση του Kia Stinger GT, έφτασε η ώρα λοιπόν της αποκάλυψης της κορυφαίας έκδοσης GTS στην έκθεση της Νέας Υόρκης.
Με μοντέρνα και επιθετική σχεδίαση, το συγκεκριμένο μοντέλο αγγίζει τα 4,8 μέτρα σε μήκος, ενώ το πλάτος οριακά δεν φτάνει τα 1.9 μέτρα. Εξωτερικά, την παράσταση κλέβουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι πλαϊνές
εξαγωγές και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Οι ζάντες είναι μεγέθους 18 ή 19 ιντσών και φιλοξενούν Brembo 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και 2πίστονες πίσω.
Η GTS έκδοση ξεχωρίζει από τα λογότυπα, την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και την ηλιοροφή, ενώ όλα τα αντίτυπα προσφέρονται στο εικονιζόμενο πορτοκαλί χρώμα. Αξιόλογες διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τις επενδύσεις από δέρμα τύπου alcantara και το ηχοσύστημα της Harman ισχύος 720 watt.
Κάτω από το καπό του Stinger GTS συναντάμε αποκλειστικά τον V6 twin-turbo χωρητικότητας 3,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 370 ίππους και 510 Nm ροπής. Πέρα από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν είναι αποκλειστική  κίνηση στον πίσω άξονα, είτε τετρακίνηση D-AWD. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης: το comfort μεταφέρει το 60% της ισχύος στον πίσω άξονα, το Sport το 80%, ενώ επιλέγοντας το πρόγραμμα Drift όλη η ισχύς περνά στο οδόστρωμα από τον πίσω άξονα. Ενδεικτικά, τα 100 km/h από στάση για την κορυφαία έκδοση έρχονται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 269 km/h. 
Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, δηλαδή εντός τις άνοιξης του 2019, ενώ το Kia Stinger GTS θα κατασκευαστεί σε μόλις 800 αντίτυπα, με την τιμή στο εξωτερικό να ξεκινά από τα $44,000 για την πισωκίνητη έκδοση και περίπου $46,500 για το σύστημα D-AWD.