CarΗellas: Με carbon φτερωτή πάει για νέο ρεκόρ το ελληνικό Mitsubishi Evo (vids)

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Με carbon φτερωτή πάει για νέο ρεκόρ το ελληνικό Mitsubishi Evo (vids)

Η προηγούμενη χρονιά ήταν ονειρική για τους ανθρώπους πίσω από το ελληνικό Mitsubishi Evo και, όπως φαίνεται από τη νέα δυναμομέτρηση, έτσι θα εξελιχθεί και η νέα σεζόν. Πρώτη στάση το Abu-Dhabi στις 18-19 Απριλίου!
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία δυναμομέτρηση, όπου τα αποτελέσματα έδειξαν 1797 ίππους στους τροχούς, κάτι που μεταφράζεται σε 2.250 ίππους στον κινητήρα. Πρόκειται για τον αποδοτικότερο τετρακύλινδρο
κινητήρα του πλανήτη, ο οποίος είναι υποκυβισμένος στα 1.780 κ.εκ και στροφάρει μέχρι τις 13.500 σ.α.λ., ενώ η σχέση συμπίεσης αγγίζει το τρομακτικό νούμερο 16.8:1. Η τουρμπίνα, τέλος, έχει μια φτερωτή κατασκευασμένη από carbon και η πίεση υπερπλήρωσης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 2,4 bar, κάτι που σύντομα πρόκειται να αλλάξει.
Μάλλον έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο ρεκόρ, που θα στείλει την ελληνική ομάδα Extreme Tuners ξανά στην κορυφή. Όλα είναι έτοιμα πλέον, ακολουθεί η τελευταία δυναμομέτρηση και μία μικρή γεύση από το ελληνικό κτήνος σε teaser video των «Car Freaks GR»!