CarΗellas: Τυλίχθηκε στις φλόγες το ταχύτερο VW Golf του πλανήτη (vid)

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Τυλίχθηκε στις φλόγες το ταχύτερο VW Golf του πλανήτη (vid)

Καταστράφηκε ολοσχερώς το πανίσχυρο Volkswagen Golf δεύτερης γενιάς που μέχρι σήμερα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, αφήνοντας πίσω του ακόμα και projects που βασίζονται στις νέες γενιές. Το συμβάν έλαβε χώρα στην Autobahn με κατεύθυνση προς το Μόναχο το περασμένο Σάββατο, αλλά ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να απομακρυνθεί χωρίς να κινδυνέψει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ικανό
να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 2,5 δεύτερα, επίδοση παρόμοια με μια Chiron, ενώ τα 300 km/h ερχόντουσαν σε 10,5” (η Bugatti Chiron σε 13,6”).
Να υπενθυμίσουμε ότι κάτω από το καπό του βρισκόταν ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με την απόδοσή του να αγγίζει τους 1.216 ίππους και 1.094 Nm ροπής, ενώ η κίνηση περνούσε ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς μέσω DSG διπλού συμπλέκτη.

Η κορυφαία επίδοση για VW Golf επιτεύχθηκε σε αγώνα drag της Γερμανίας, όπου το αυτοκίνητο της Boba Motoring ολοκλήρωσε το 1/4 του μιλίου σε μόλις 8,47 δεύτερα, με ταχύτητα εξόδου τα 269  km/h. Δείτε την εντυπωσιακή επίδοση στο παρακάτω βίντεο!