CarΗellas: Κατατακτήριες GP Κίνας: Το σπαθί του Θωρ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Κατατακτήριες GP Κίνας: Το σπαθί του Θωρ

Ο Valtteri Bottas πήρε την pole position στο 1000ο Grand Prix της ιστορίας και επιβεβαίωσε πως φέτος απέκτησε κάτι από το 'sisu mentality' των Φιλανδών.
Το 'sisu', στα Φινλανδικά είναι μια πολύ ιδιαίτερη λέξη. Δηλώνει την ικανότητα ενός ανθρώπου να μπορεί να γίνεται όλο και καλύτερος και να αυξάνει την ατομική του απόδοση υπό καθεστώς πίεσης και αμφισβήτησης.

Αυτό φαίνεται πως έχει αναπτύξει φέτος ο Valtteri Bottas, με τον Φινλανδό της Mercedes να κάνει άλλη μία καταιγιστική εμφάνιση, αυτή την φορά στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Κινεζικού Grand Prix, 1000ου αγώνα στην ιστορία της Formula 1. Του απέφερε την pole position για την αυριανή "μητέρα των μαχών" μπροστά από τον ομόσταυλό του, Lewis Hamilton και τις δύο Ferrari, των Sebastian Vettel και Charles Leclerc που δεν μπόρεσαν τελικά να παλέψουν με τα "Ασημένια Βέλη" επί ίσοις όροις στις Κατατακτήριες.
Την τρίτη σειρά του grid κλείδωσε η Red Bull με τους Verstappen και Gasly, μπροστά από τις δύο Renault των Ricciardo και Hulkenberg και τις δύο Haas, που ανέκαμψαν από τις δύσκολες ελεύθερες δοκιμές τους και ολοκλήρωσαν την δεκάδα.
Η δράση κορυφώνεται αύριο το πρωί στις 9:10 π.μ. με τον αγώνα να μεταδίδεται ζωντανά από το αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, ΕΡΤ SPORTS καθώς και από το συνδρομητικό Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!