CarΗellas: Στο «σφυρί» σπάνια Mercedes CLK DTM AMG

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Στο «σφυρί» σπάνια Mercedes CLK DTM AMG

Μία από τις 100 Mercedes-Benz CLK DTM AMG πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.
Η συγκεκριμένη έκδοση πέρασε στην παραγωγή το 2003 προκειμένου να εορταστεί η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος τουρισμού (DTM). Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου μοντέλου είναι το
«φουσκωμένο» bodykit με τα μυώδη φτερά και η πίσω αεροτομή, ενώ στο εσωτερικό το κλίμα είναι πολεμικό, με roll-bars, bucket καθίσματα με ζώνες τετραπλών σημείων, αλλά και συνδυασμό μαύρου δέρματος και alcantara.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο σκληροπυρηνικός κομπρεσοράτος V8 χωρητικότητας 5,4 λίτρων που αποδίδει 585 ίππους. Συνεργάζεται με αυτόματο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο το 2005 και έχει διανύσει μόλις 21.800 χιλιόμετρα από τους δύο ιδιοκτήτες που είχε μέχρι σήμερα. Η δημοπρασία του θα πραγματοποιηθεί στο Έσσεν της Γερμανίας στις 11-12 Απριλίου από την εταιρεία RM Sotheby’s, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 225.000€ και 275.000€.