CarΗellas: Πωλείται ένας «ηρωικός» V12 κινητήρας Rolls Royce του Β’ Παγκοσμίου (pics)

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Πωλείται ένας «ηρωικός» V12 κινητήρας Rolls Royce του Β’ Παγκοσμίου (pics)

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κινητήρες που βοήθησαν πολύ τους Βρετανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ο θρυλικός «Merlin», ένας εκ των οποίων πωλείται αυτή τη στιγμή.
Τροφοδοτούσε τα καταδιωκτικά αεροσκάφη και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κινητήρες εκείνης της χρονολογίας από τη Rolls Royce. Η βρετανική εταιρεία των παρουσίασε το 1933, έχει διάταξη V12 με
περιεχόμενη γωνία 60 μοίρες, η χωρητικότητα του αγγίζει τα 27.000 κ.εκ και, με τη βοήθεια δύο μηχανικών υπερσυμπιεστών απέδιδε 1.000 ίππους. Αργότερα βέβαια υπήρξαν κι άλλες εκδόσεις με 1.800 και 2.000 ίππους.
Συνολικά, κατασκευάστηκαν 149.695 κινητήρες «Merlin» και έδωσαν ο καθένας τη δική του ηρωική μάχη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την αγγελία πώλησης του κινητήρα από το «RM Sotheby’s», ο οποίος συνοδεύεται από το γνήσιο κιτ εργαλείων. Ο εικονιζόμενος κινητήρας έκανε ντεμπούτο το 1936 με το θρυλικό αεροσκάφος «Supermarine Spitfire», ενώ αργότερα πολλοί κινητήρες τοποθετήθηκαν ακόμα και σε αυτοκίνητα (βλέπε video).