CarΗellas: Βελτιωμένο Audi RS7 πιάνει 364 χλμ/ώρα στην Autobahn (+video)

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Βελτιωμένο Audi RS7 πιάνει 364 χλμ/ώρα στην Autobahn (+video)

Μπορεί να βγήκε πριν από μερικούς μήνες το νέο Audi RS7 Sportback, ωστόσο ένας γερμανικός οίκος πρόλαβε κιόλας να το φτάσει σχεδόν στους 1.000 ίππους.



Πρόκειται για το Stage 2 του γερμανικού οίκου HGP, στην περίπτωση του οποίου ο twin-turbo V8 χωρητικότητας 4 λίτρων αποδίδει 962 ίππους και 1.250 Nm ροπής. Για τα 0-100 χλμ/ώρα αρκούν μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα έχει ξεφύγει για τα καλά. 

Δείτε επίσης: Audi RS Q8: Ακούστε το γρηγορότερο SUV του κόσμου (+vid)

Με το προαιρετικό Dynamic Package, η τελική αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα στην εργοστασιακό μορφή. Το Audi RS7 Sportback βγήκε σε κομμάτι της Autobahn και ανέπτυξε την τρομακτική ταχύτητα των 363,7 χλμ/ώρα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι το GPS έδειξε αυτή την ταχύτητα χωρίς καν να μπει η 8η και τελευταία σχέση στο κιβώτιο. 

Ο γερμανικό οίκος HGP δεν ανακοινώνει τιμή, αλλά η αξία του συγκεκριμένου Audi RS7 Sportback έφτασε στις 200.000 ευρώ, την ώρα που καινούριο κοστίζει 125.000. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το κόστος βελτίωσης ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. 

Δείτε επίσης: Τι διαφορά έχουν στις επιδόσεις οι μεγαλύτερες ζάντες; (+vid)

Ακολουθεί το video με την τελική ταχύτητα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για κάποιον άγνωστο λόγο η ταχύτητα στο GPS ήταν μεγαλύτερη από αυτή του πίνακα οργάνων. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Εννοείται, τέλος, πως δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι ο οδηγός ανέπτυξε αυτή την ταχύτητα με το χέρι στηριγμένο στο παράθυρο.