CarΗellas: Επίσημο: Τέταρτη γενιά Ford Focus (pics)

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Επίσημο: Τέταρτη γενιά Ford Focus (pics)

Στην αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του πετυχημένου Ford Focus προχώρησε η αμερικάνικη φίρμα, ενός μοντέλου που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην αγορά, ειδικά στην hatchback έκδοσή του.
2018-ford-focus
Βασίζεται στη νέα C2 πλατφόρμα με βελτιωμένους χώρους στο εσωτερικό μιας και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 53 χιλιοστά. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα προσφέρει κορυφαία παθητική ασφάλεια και 20%
βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία.
Σε επίπεδο αεροδυναμικής, η sedan έκδοση πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.25 και η hatchbback 0.273, επιδόσεις κορυφαίες στην κατηγορία. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα εξοικονομεί 88 κιλά από το αμάξωμα, μειώνοντας κατά 10% τις εκπομπές ρύπων.
2018-ford-focus (1)
Εξωτερικά είναι εμφανής η προσπάθεια για μία πιο δυναμική σχεδίαση, με τα φουσκώματα στο καπό, τα νεύρα να διατρέχουν όλο το αμάξωμα και τους προφυλακτήρες να δημιουργούν αιχμηρές γωνίες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το τριάκτινο πολυλειτουργικό flat-buttomed τιμόνι και η οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών.
2018-ford-focus (2)
Η ενημέρωση και η ψυχαγωγία των επιβατών επιτυγχάνονται μέσω του Sync 3, που διαθέτει σύνδεση με Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, μέσω της εφαρμογής FordPass Connect, o οδηγός θα μπορεί να λάβει πληροφορίες για το όχημά του, όπως για παράδειγμα η τοποθεσία στην οποία είναι σταθμευμένο και η ποσότητα καυσίμου που απομένει.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, αρχικά το Ford Focus θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ξεκινώντας από τους βενζινοκινητήρες, έχουμε τον χιλιάρι EcoBoost με 84, 99 και 123 ίππους, αλλά και το τρικύλινδρο 1,5 EcoBoost με 148 και 180 ίππους. Στην περίπτωση των κινητήρων πετρελαίου, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο EcoBlue 1,5 με 94 ή 118 ίππους και 300 Nm, ενώ η 2λιτρη έκδοση αποδίδει 148 ίππους και 370 Nm ροπής. Ασφαλώς αργότερα θα αποκαλυφθούν και οι ισχυρότερες ST και RS εκδόσεις. Η κίνηση θα περνά στους τροχούς μέσω μηχανικού σασμάν 6 σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.
2018-ford-focus (3)
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η τέταρτη γενιά Ford Focus θα διατεθεί σε hatchback, Sedan, Station και Active (crossover) έκδοση.