CarΗellas: FP1: Κορυφή…«προβληματική»!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

FP1: Κορυφή…«προβληματική»!

Ο Daniel Ricciardo εμφανίστηκε ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Bahrain δίνοντας συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας στην Red Bull, την ώρα που ο Max Verstappen έμενε καθηλωμένος στο γκαράζ με πρόβλημα στο Turbo. Στην δεύτερη θέση ο Valtteri Bottas, τρίτος ο Kimi Raikkonen.
5011504b51ec5b624fd386f67a8c9107

Η Formula 1 επέστρεψε στην δράση αυτό το τριήμερο στο Bahrain και εν μέσω συζητήσεων για το μέλλον του σπορ μεταξύ των ιθυνόντων της Liberty Media, της FIA αλλά και των κορυφαίων ομάδων του
αθλήματος, πιλότοι και μονοθέσια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην σκονισμένη πίστα του Sakhir, στην μέση της Αραβικής ερήμου, σήμερα το μεσημέρι για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές.

Ταχύτερος σε αυτές αναδείχθηκε ο Daniel Ricciardo, ο οποίος κάνοντας έναν εντυπωσιακά γρήγορο χρόνο με τα μαλακά ελαστικά στο τέλος της διαδικασίας, ξεπέρασε κατά 3 ολόκληρα δέκατα τον Valtteri Bottas και έφερε την Red Bull στην κορυφή.
Ταυτόχρονα βέβαια, τα δράματα δεν έλειψαν για τους «Κόκκινους Ταύρους». Ο Max Verstappen εμφάνισε πολύ νωρίς πρόβλημα στο turbo, αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits, χωρίς να προλάβει να σημειώσει χρόνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μηχανικοί των Αυστριακών προέβησαν ήδη σε αλλαγή μερών του κινητήρα στο μονοθέσιό του.
Στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Ricciardo βρέθηκε ο Valtteri Bottas, που με έναν εξαιρετικό γύρο έδειχνε να έχει τον έλεγχο της διαδικασίας, πριν ο νεαρός Αυστραλός βελτιώσει τον χρόνο του και «δείξει τα δόντια του» ενόψει της συνέχειας. Πολύ κοντά πίσω από τον Φινλανδό βρέθηκαν οι δύο Ferrari με τρίτο τον Kimi Raikkonen, 0.094’’ πίσω από τον Bottas και τέταρτο τον Sebastian Vettel, άλλα 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω. Μόλις στην πέμπτη θέση περιορίστηκε ο πρωταθλητής Lewis Hamilton, που συνάντησε δυσκολίες με την συμπεριφορά του μονοθεσίου του, τόσο στον γρήγορο γύρο του, όσο και στην προσομοίωση αγώνα, φθείροντας τα ελαστικά του και μην μπορώντας να ολοκληρώσει απροβλημάτιστα. Χαρακτηριστικά, άλλωστε, ο Hamilton βρέθηκε πάνω από εννέα ολόκληρα δέκατα πίσω από τον team-mate του.
Την υπόλοιπη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Romain Grosjean, που επιβεβαίωσε τον εξαιρετικό ρυθμό της Haas, φορώντας βέβαια και την super-soft γόμα και ο εντυπωσιακός Pierre Gasly, που ανέβασε την STR-Honda στην έβδομη θέση της κατάταξης, εκμεταλλευόμενος τις αναβαθμίσεις που έφεραν οι Ιάπωνες στο Bahrain και φημολογούνται πως δίνουν 20 επιπλέον ίππους και βελτιωμένη αξιοπιστία στο μοτέρ τους. Ακολούθησαν οι Carlos Sainz Jr, Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg, πιστοποιώντας την θέση της Renault ως η πέμπτη ταχύτερη ομάδα του grid.

Εκτός δεκάδας έμειναν οι δύο McLaren των Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne παρά την χρήση της πιο μαλακής γόμας, μόλις στην 11η και 13η θέση, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο εκπληκτικός νεαρός Μονεγάσκος Charles Leclerc, ο οποίος κάνοντας τον ταχύτερό του γύρο με την soft γόμα ανέβασε την Alfa Romeo Sauber του στην 12η θέση.
Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά οι δύο πιλότοι της Williams, Lance Stroll και Sergey Sirotkin, ο Brendon Hartley στην έτερη Toro Rosso, ο Marcus Ericsson με Sauber και οι δύο πιλότοι της Force India, Perez και Ocon, που έκαναν γύρους μόνο με την μέση γόμα.
Η αναλυτική κατάταξη της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών παρατίθεται παρακάτω.κατάταξη
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!