CarΗellas: Ποιο ντριφτάρει καλύτερα; Mercedes-AMG E63 S VS BMW M5 (vid)

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ποιο ντριφτάρει καλύτερα; Mercedes-AMG E63 S VS BMW M5 (vid)

Συνήθως οι συγκριτικές δοκιμές ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα σαν την Mercedes-AMG E63 S και την BMW M5 περιορίζονται στην αναζήτηση του ποιοτικότερου, του ισχυρότερου ή του πιο ολοκληρωμένου, όπως πχ αυτή που δημοσιεύσαμε χθες.
BMW M5 Vs Mercedes-AMG E63 S
Αυτή τη φορά, όμως, το «AutoExpress» δοκίμασε τα δύο premium sedan επιδόσεων και ο νικητής προκύπτει με γνώμονα αποκλειστικά την ικανότητα σε πλαγιολίσθηση. Ποιο από τα δύο αυτοκίνητα καίει,
άραγε, με τη μεγαλύτερη ευκολία τα πίσω ελαστικά;
Στην περίπτωση της Mercedes-AMG E63 S μιλάμε για έναν bi-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων και απόδοσης 612 ίππων. Η κίνηση περνά μέσω του 9τάχυτου αυτόματου AMG Speedshift MCT και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+ υπόσχεται μέχρι και 100% κατανομή της ροπής στον πίσω άξονα.
Σχετικά με την BMW M5, ο V8 κινητήρας με δύο turbo και χωρητικότητα 4,4 λίτρων αποδίδει 600 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm., κάτι που επιτεύχθηκε με υψηλότερη πίεση έγχυσης, ανασχεδιασμένους υπερσυμπιεστές, αναβαθμισμένα συστήματα λίπανσης-ψύξης, αλλά και η ελαφρύτερη εξάτμιση. Όπως και στην περίπτωση της Mercedes, το σύστημα M xDrive μπορεί να μετατρέψει την M5 σε ένα γνήσιο τετρακίνητο.