CarΗellas: Έρχεται Mercedes-AMG A35 με 300 ίππους

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Έρχεται Mercedes-AMG A35 με 300 ίππους

Αυτή τη στιγμή, η ισχυρότερη έκδοση της νέας έκδοσης Mercedes A-Class είναι η A250 με τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα των 225 ίππων. Δεδομένου ότι η A45 AMG θα αποδίδει περίπου 400 ίππους, δεν θα πρέπει να υπάρξει και μία ενδιάμεση έκδοση;
Mercedes-amg A45[4]
Οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας το γνωρίζουν και σύμφωνα με τον Tobias Moers, υπεύθυνο του τμήματος AMG, η γεφύρωση αυτού του τεράστιου χάσματος θα γίνει με την έκδοση Α35 AMG, η οποία θα
αναπτυχθεί και σε άλλα μοντέλα, όπως η GLA. Η δήλωση έγινε στο «Car and Driver» με τον επικεφαλής να αναφέρει ότι ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος θα αποδίδει 300 ίππους.
Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει σε μερικές εβδομάδες, αρχικά στη sedan έκδοση, στο σαλόνι του Πεκίνο, ενώ το hatchback μοντέλο θα αργήσει λίγο περισσότερο με πιθανότερο σενάριο την παρουσίασή του στο σαλόνι του Παρισιού ή του Λος Άντζελες.
mercedes-amg-a35
Υπενθυμίζουμε ότι η κορυφαία Α45 AMG θα εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουριο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα ξεπεράσει σε ισχύ τους 400 ίππους, ενώ θα διαθέτει πρόγραμμα οδήγησης για drift και ενδεχομένως να είναι ίδιο με αυτό που συναντάμε στη E63S. Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Matic, ενώ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που επιλέχθηκε είναι 9άρι.
Πηγή: motor1.com