CarΗellas: Ένα Nissan Qashqai ταχύτερο από Agera RS

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ένα Nissan Qashqai ταχύτερο από Agera RS

Είναι βέβαιο ότι τα SUV δεν έχουν καμία σχέση με την ταχύτητα. Δεν κατασκευάστηκαν ούτε για κόντρες, ούτε για να ξεπερνούν τα 300 km/h. Προφανώς αν δοκιμαστούν απέναντι σε hypercars θα κατατροπωθούν.
n-3-2 Ωστόσο, στην εκδήλωση Vmax 200 που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα δεν έγινε κάτι τέτοιο. Από τη μία πλευρά στάθηκε η Agera RS, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, και από την
άλλη το εικονιζόμενο Nissan Qashqai, το οποίο έχει υποστεί αρκετές μετατροπές από την Severn Valley Motorsport.
Να πούμε λοιπόν ότι το Qashqai έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση το Σουηδικό hypercar. Δύο ήταν οι κούρσες που έγιναν, στη δεύτερη μάλιστα το Qashqai έφτασε τα 382km/h, έναντι της Agera RS που έφτασε τα 356km/h.
n-7
Τα εσώψυχα του Qashqai ήταν ένας 3.0λιτρος twin turbo V6 κινητήρας. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Όσοι έχετε καλή μνήμη θα έχετε ήδη καταλάβει ότι ο κινητήρας προέρχεται από το Nissan GTR και μετά από βελτίωση έχει φτάσει στους 2000 ίππους.
n-2-3
Με αυτό του το επίτευγμα, το συγκεκριμένο Qashqai κερδίζει τον τίτλο του πιο γρήγορου SUV στον κόσμο και μάλιστα παίρνει τα σκήπτρα από ένα Toyota Land Cruiser 2000 ίππων που κάποτε είχε καταφέρει να πιάσει τα 370km/h.
Σύνταξη κειμένου: Γιάννης Μπόκας