CarΗellas: Κατατακτήριες: Κόκκινος «Πυρετός»!

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Κατατακτήριες: Κόκκινος «Πυρετός»!

Η Ferrari έκανε το 1-2 στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Bahrain, o Sebastian Vettel ξεπέρασε την πιο κρίσιμη στιγμή τον Kimi Raikkonen και έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη στον αυριανό αγώνα. Τρίτος ο Valtteri Bottas, από την 9η θέση ο Hamilton, 15ος ο Verstappen!
sebastian-vettel-ich-bin-unglaublich-happy

Η Ferrari είχε δείξει τα δόντια της, δια χειρός Kimi Raikkonen τόσο σήμερα το πρωί στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και το απόγευμα της Παρασκευής, τότε που τα κόκκινα μονοθέσια είχαν κάνει το 1-2. Η υπεροχή των
Κόκκινων επιβεβαιώθηκε και στις Κατατακτήριες Δοκιμές, εκεί που ο Sebastian Vettel με έναν μαγικό γύρο, κάτω από το φράγμα του 1:28:00 και διαλύοντας το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Bahrain, υπερκέρασε τον team-mate του την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον Φινλανδό να έχει φτάσει στην πηγή, αλλά ξανά να μην πίνει νερό. Αυτή ήταν μάλιστα η 51η pole-position του Vettel, τέταρτος στην λίστα όλων των εποχών στο 201ο του Grand Prix και η πρώτη από το Grand Prix του Μεξικό την περσινή σεζόν όταν και δεν μετουσιώθηκε σε νίκη, μετά την επαφή που είχε με τον Hamilton στην τρίτη στροφή της πίστας. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο 1-2 για την Scuderia από το περσινό Ουγγρικό Grand Prix, όταν και πάλι ο Valtteri Bottas είχε βρεθεί στην τρίτη θέση.
Ένας Valtteri Bottas, ο οποίος κατάφερε μεν και υποσκέλισε τον team-mate του σήμερα, δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι για το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας (εξαιρουμένου του φανταστικού γύρου που πέτυχε ο Hamilton στο Q2 με την μαλακή γόμα, ο οποίος θα του δώσει το δικαίωμα να ξεκινήσει με αυτά τα ελαστικά τον αυριανό αγώνα) αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει σε κανένα σημείο αυτής τις δύο Ferrari και κάπως έτσι περιορίστηκε στην δεύτερη σειρά του grid. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Daniel Ricciardo, ο οποίος πάλεψε, βρέθηκε κοντά στους τέσσερις πρώτους αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν τους απείλησε, περιοριζόμενος σε ρόλο θεατή. Ο Ricciardo θα είναι και ο πρώτος κερδισμένος από την ποινή του Lewis Hamilton, ο οποίος κατατάχθηκε μεν τέταρτος, αλλά θα εκκινήσει ένατος λόγω αλλαγής στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μία εξέλιξη που σίγουρα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Βρετανού, μετά την εκ νέου μέτρια εμφάνισή του σήμερα στην έρημο του Σακχίρ.
Από την τρίτη σειρά της εκκίνησης, θα εκκινήσει αύριο η μεγάλη έκπληξη του διημέρου, ο Pierre Gasly, ο οποίος νίκησε τόσο τις δύο Renault, όσο και τον Kevin Magnussen και έφερε την Toro Rosso του στην έκτη θέση των κατατακτηρίων δοκιμών και στην πέμπτη του αυριανού grid, μία από τις καλύτερες στην οποία έχει βρεθεί μονοθέσιο της Honda μετά την επιστροφή της Ιαπωνικής φίρμας ως προμηθεύτρια κινητήρων στην Formula 1. Μαζί με τον Gasly στην τρίτη σειρά θα βρεθεί ο Nico Hulkenberg, ενώ πίσω τους θα είναι ο εντυπωσιακός Esteban Ocon, ο οποίος έφερε την Force India στο Q3 και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Carlos Sainz Jr. και την ποινή του Hamilton σκαρφάλωσε έως και την όγδοη θέση.
Εκτός δεκάδας, αποκλεισθέντες από το Q2, έμειναν η έτερη Toro Rosso, του Brendon Hartley, που για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του team-mate του, ο Sergio Perez, περίπου δύο δέκατα πίσω από τον Ocon αλλά και οι δύο McLaren, που παρά την εξαιρετικά ενθαρρυντική εικόνα των Ελεύθερων Δοκιμών υποχώρησαν στην 13η και 14η θέση για τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne, αντίστοιχα.
Καταστροφή για τον Max Verstappen, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στις μπαριέρες, φέρνοντας την κόκκινη σημαία στο Q1 και θέτοντας τον εαυτό του εκτός συνέχειας για την διαδικασία, περιοριζόμενος, εκτός απροόπτου, στην 15η θέση στο αυριανό grid. Εκτός από την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων έμειναν οι δύο Sauber και οι δύο Williams, όπως αναμενόταν από την εικόνα των Ελεύθερων Δοκιμών, αλλά και ο Romain Grosjean, που έμπλεξε στην κίνηση στον ταχύτερό του γύρο, δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του και θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από την 16η θέση.
Η αναλυτική κατάταξη των κατατακτηρίων δοκιμών καθώς και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας παρατίθενται παρακάτω:
κατάταξη
*O Lewis Hamilton έχει δεχτεί ποινή 5 θέσεων στο grid για αλλαγή κιβωτίου.
πρόγραμμα
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!