CarΗellas: FP2: Κόκκινη Υπεροχή!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

FP2: Κόκκινη Υπεροχή!

Ο Kimi Raikkonen και ο Sebastian Vettel απάντησαν στην πρωινή πρωτοκαθεδρία των Ricciardo και Red Bull και έφεραν «το αλογάκι» στην κορυφή. Στην τρίτη θέση ο Valtteri Bottas.
kimi-raikkonen-ja-sebastian-vettel-2

Η νύχτα έπεσε στο Bahrain και η Formula 1 επέστρεψε στην δράση με την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων. Το FP2 έδωσε στις ομάδες μία πολύ πιο σαφή εικόνα
για την ανταγωνιστικότητα και τον ρυθμό των μονοθεσίων τους, δεδομένου ότι οι συνθήκες στις οποίες θα κληθούν να παλέψουν οι πιλότοι τόσο αύριο όσο και την Κυριακή θα είναι παρεμφερείς. Η ώρα εκκίνησης τόσο των Κατατακτήριων Δοκιμών όσο και του Αγώνα τοποθετείται στις 18:00, λίγο πριν την δύση του ηλίου στο Σακχίρ.
Στις Δεύτερες Ελεύθερες λοιπόν, «αφεντικό» της διαδικασίας παρουσιάστηκε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος ήταν ταχύτερος παρά το λάθος που έκανε στην τελευταία στροφή της πίστας, πέφτοντας μάλιστα κάτω από το 1:30:00. Ο Γερμανός, έμεινε δεύτερος, κάνοντας το απόλυτο για την Scuderia, ελάχιστα πίσω από τον team-mate του και πάλι. Τα χαμόγελα όμως των Ιταλών «πάγωσαν» όταν ο Kimi σταμάτησε στο πλάι της πίστας με 15 λεπτά να απομένουν για την λήξη της διαδικασίας, και βλέποντας τον μπροστινό αριστερό τροχό να μην έχει «κουμπώσει» σωστά, κάτι που πιθανώς να επιφέρει μέχρι και ποινή θέσεων στο grid για τον «Iceman».

Οι δύο Mercedes περιορίστηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση, με τον Valtteri Bottas να προηγείται του Lewis Hamilton, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πέφτοντας δις σε κίνηση, που περιόρισε τον ρυθμό του. Τα «Ασημί Βέλη» βέβαια έδειξαν να βρίσκονται ούτως ή άλλως αρκετά μακριά από την Scuderia σε απόλυτο ρυθμό, ενώ υστερούσαν οριακά και σε ρυθμό αγώνα, στις προσομοιώσεις που έκαναν στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας.
Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen, ο οποίος επανήλθε στην πίστα μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στα ηλεκτρονικά, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα ταχύτερα μονοθέσια των Ferrari και Mercedes. Προβλήματα με κίνηση αντιμετώπισε και ο ομόσταυλός του, Daniel Ricciardo, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο με την supersoft και περιορίστηκε έτσι στην έκτη θέση της κατάταξης, ελάχιστα πίσω όμως από τον Ολλανδό team-mate του.
Από εκεί και πέρα, την έβδομη θέση και τον τιμητικό τίτλο του «best of the rest» κατέλαβε το απόγευμα η Renault δια χειρός Nico Hulkenberg, με τον Γερμανό να προπορεύεται για 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου του ξανά εντυπωσιακού Pierre Gasly που επανέφερε το μονοθέσιο της Toro Rosso στην όγδοη θέση. Βίοι αντίθετοι βέβαια για τους team-mates των δύο πιλότων, αφού ο μεν Carlos Sainz έμεινε μόλις 12ος , ο δε Brendon Hartley βίωσε μια εφιαλτική διαδικασία και περιορίστηκε στην τελευταία θέση.
Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι βελτιωμένες McLaren, των Alonso και Vandoorne, ενώ εκτός αυτής έμειναν για πρώτη φορά φέτος και τα δύο μονοθέσια της Haas, σκορπίζοντας προβληματισμό στο Αμερικανικό στρατόπεδο. Χαρακτηριστικά, ο μεν Romain Grosjean έμεινε στην 11η θέση, ο δε Kevin Magnussen ήταν 15ος, γκρινιάζοντας πολύ στην ενδοεπικοινωνία μην βρίσκοντας τα πατήματα του μονοθεσίου του στην απογευματινή περίοδο. Ανάμεσά τους, και εκτός του Carlos Sainz, βρέθηκαν οι δύο Force India που έκαναν αυτήν την φορά ταχύτερους γύρους με τις μαλακές γόμες και αναρριχήθηκαν μερικές θέσεις από το πρωί, με τον Esteban Ocon 13ο και τον Sergio Perez 14ο, περίπου μισό δέκατο πιο πίσω.

Προπορευόμενος στο group των πιο πίσω θέσεων ήταν και πάλι ο Charles Leclerc, σημαντικά ταχύτερος από τον Marcus Ericsson στην 16η θέση, ενώ ανάμεσα στις δύο Sauber βρέθηκαν και πάλι τα δύο απογοητευτικά μονοθέσια της Williams, με τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin να δυσκολεύονται πολύ με την FW41 για άλλη μία περίοδο.
Το ραντεβού της Formula 1 με όλους εμάς, ανανεώνεται για αύριο, Μ. Σάββατο και ώρα 15:00 για τις 3ες Ελεύθερες Δοκιμές από το Cosmote Sport 5HD.
Η αναλυτική κατάταξη της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών παρατίθεται παρακάτω:
ΚατάταξηΣύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!