CarΗellas: Πρώτες επίσημες εικόνες και λεπτομέρειες της BMW Σειρά 8 (pics+vid)

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πρώτες επίσημες εικόνες και λεπτομέρειες της BMW Σειρά 8 (pics+vid)

Είναι ήδη γνωστό ότι στις 15 Ιουνίου και λίγο πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα αντοχής θα παρουσιαστεί στο Le Mans η ολοκαίνουρια BMW Σειρά 8. Έτσι, οι άνθρωποι της βαυαρικής φίρμας αποφάσισαν να μας προσφέρουν μερικές πληροφορίες για την κορυφαία έκδοση M850i xDrive Coupe.
bmw-8-series-coupe
Αρχικά, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8, ο οποίος θα αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής, ενώ παρά τους επιπλέον 68 ίππους σε σχέση με τον V8 της
650i θα είναι και ελαφρύτερος. Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive, ενώ το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης, ενεργό πίσω διαφορικό και υπολογίζεται ότι τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.
bmw-8-series-coupe-rear
Όσον αφορά στην εμφάνιση, ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη άποψη διότι, όπως βλέπετε, το γερμανικό coupe είναι «καμουφλαρισμένο», αλλά διαφαίνονται τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα έντονα νεύρα στο καπό, οι τεράστιες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και οι δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων.
Οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζονται στο τέλος του τρέχοντος έτους.