CarΗellas: Μάχη τιτάνων: BMW M5 Vs Mercedes-AMG E63 S (vid)

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Μάχη τιτάνων: BMW M5 Vs Mercedes-AMG E63 S (vid)

Ο πιο σοβαρός της αντίπαλος της BMW M5 (F90) δεν είναι άλλος από την Mercedes-AMG E63 S, γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι του «Autocar» πήραν τα δύο premium οικογενειακά επιδόσεων, τα σύγκριναν στον επαρχιακό δρόμο και αποφάσισαν πιο είναι τελικά το πιο ολοκληρωμένο.
BMW M5 VS Mercedes-AMG E63S
Να σας υπενθυμίσουμε ότι κάτω από το καπό της BMW βρίσκεται ο γνωστός V8 κινητήρας με δύο turbo και χωρητικότητα 4,4 λίτρων, αλλά η υψηλότερη πίεση έγχυσης, οι ανασχεδιασμένοι υπερσυμπιεστές, τα
αναβαθμισμένα συστήματα λίπανσης-ψύξης, αλλά και η ελαφρύτερη εξάτμιση, συνέβαλαν στην αύξηση της ιπποδύναμης στους 600 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm. Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει αποκλειστικά το 8τάχυτο M Stertronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το νέο σύστημα M xDrive επιτρέπει για πρώτη φορά τη μετάδοση της κίνησης είτε στον πίσω άξονα, είτε και στους δύο.
Όσον αφορά στη Mercedes-AMG E63 S, είναι τετρακίνητη, κινείται με έναν V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και, παρά το βάρος που ξεπερνά τους δύο τόνους, αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, την ώρα που η M5 είναι μόλις 0,1” ταχύτερη.