CarΗellas: WRC Αργεντινής: Θρίαμβος για Toyota και Tanak

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

WRC Αργεντινής: Θρίαμβος για Toyota και Tanak

Ο Ott Tanak στο φετινό Ράλλυ Αργεντινής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Toyota Gazoo Racing κι έδωσε στον Tommi Makinen να καταλάβει ότι η επιλογή του δεν ήταν τυχαία.
wrc argentina
Ο Εσθονός έχει την ταχύτητα και το έχει δείξει πολλές φορές και στο παρελθόν. Τώρα έχει βρει και την ωριμότητα απ΄ ότι φαίνεται.  Γενικώς, ο αγώνας είχε ανατροπές από την δεύτερη κιόλας μέρα. Ο Jari Matti
Latvala κέρδισε το shakedown και αρχικά ήταν καλά με το αυτοκίνητο. Όμως, μια σπασμένη ανάρτηση κι ένας τρύπιος αγωγός λαδιού τον έθεσαν εκτός διεκδίκησης της νίκης.
Η Citroen δεν έκανε για ακόμη μια φορά καλή εμφάνιση, αφού ο Kris Meeke έπαθε κλατάρισμα κι έπεσε χαμηλά στην κατάταξη, ενώ ο Craig Breen ρόλαρε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του. Πάλι με άδεια χέρια λοιπόν έφυγαν οι Γάλλοι.
Κατάταξη οδηγών μετά το WRC Αργεντινής:
οδηγοι
Η Hyundai έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, όπου οι οδηγοί της έμειναν στον δρόμο, χωρίς να κάνουν λάθη, έκαναν το 2-3 και ο Andreas Mikkelsen τερμάτισε στην 5η θέση. Στην Ford τώρα επικράτησε ησυχία γενικώς με τον Ogier να μην ακούγεται πολύ σε όλο τον αγώνα. Ωστόσο, τερμάτισε 4ος και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς για να μπορέσει να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, όμως, πρώτη είναι η Hyundai με δεύτερη και πολύ κοντά την M-Sport και τρίτη την Toyota. Τέταρτη έμεινε πάλι η Citroen.
Βαθμολογία ομάδων μετά το WRC Αργεντινής:
ομαδες
Σύνταξη κειμένου: Γιάννης Μπόκας