CarΗellas: WRC Αργεντινή: 2η Μέρα!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

WRC Αργεντινή: 2η Μέρα!

Το Ράλλυ Αργεντινής ξεκίνησε από προχθες και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ζωντανές μάχες και ανταγωνισμό.
wrc
Ξεκινώντας από το Shakedown ο ιπτάμενος Φινλανδός Jari Matti Latvala έκανε τον ταχύτερο χρόνο απ΄ όλους, αφήνοντας μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου στη δεύτερη θέση τον Craig Breen. Πιο πίσω, στην 3η
θέση ήταν ο Kris Meeke.
Ο Latvala είπε ότι αισθάνθηκε πολύ καλά με το αυτοκίνητο δεδομένων και των δοκιμών που έκαναν πριν τον αγώνα και είπε επίσης ότι έκαναν κάποιες μικρές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, αλλά τίποτα σημαντικό. Στις πιο πίσω θέσεις αρκέστηκαν οι υπόλοιποι, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier να βρίσκεται στην 7η θέση, την στιγμή που οι οδηγοί της Hyundai βρέθηκαν 4η, 6η και 8η θέση.
Ωστόσο, την πρώτη μέρα στην σούπερ ειδική ο πρώτος οδηγός της Κορεάτικης ομάδας Thierry Neuville έκανε τον ταχύτερο χρόνο, με δεύτερο τον Ott Tanak και 1 δέκατο πιο πίσω του ο Sebastien Ogier. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την μικρού μήκους ειδική μέσα στην πόλη γιατί ήταν κάτι εντυπωσιακό και όμορφο.
Όμως το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στην πόλη, αλλά έξω στο βουνό. Έτσι λοιπόν, ο Νορβηγός οδηγός της Hyundai Andreas Mikkelsen είδε τον ίδιο να περνάει πρώτος στην κατάταξη μετά και την 3η ειδική, παραπονούμενος ότι ο δρόμος είχε πολλές πέτρες. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Sebastien Ogier 3,6 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ ο Tanak είναι στην 3η θέση με 9,5 δεύτερα διαφορά από τον πρώτο, χάνοντας νωρίτερα 25 δευτερόλεπτα από ένα λάθος.
Παρ΄όλα αυτά μετά την 5η ειδική ο Εσθονός της Toyota πέρασε στην κορυφή με μικρό προβάδισμα (0,8 δεύτερα) από τον δεύτερο Mikkelsen, ενώ τρίτος πέρασε ο Meeke και τέταρτος ο Ogier. Αναμένοντας τις εξελίξεις λοιπόν…
Η κατάσταση αναμένεται άκρως ανατρεπτική και θα δούμε πολλά…
Παρακάτω, φαίνεται η γενική κατάταξη μέχρι και την 5η ειδική.
overall 5ss
Σύνταξη κειμένου: Γιάννης Μπόκας