CarΗellas: FP1 GP Αμερικής: Χορεύοντας στην βροχή

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

FP1 GP Αμερικής: Χορεύοντας στην βροχή

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθειά του να κατακτήσει τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του αυτό το τριήμερο στο Austin με μια καταιγιστική εμφάνιση στις βροχερές πρώτες ελεύθερες δοκιμές.
lewis
O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία διεξήχθη σε βρόχινες συνθήκες, με τους πιλότους να μην έχουν την
δυνατότητα να κάνουν γύρους με τις slick γόμες. Ο Βρετανός ήταν καταιγιστικός στην γρήγορή του προσπάθεια, σημειώνοντας έναν χρόνο πάνω από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο από αυτόν του team-mate του, Valtteri Bottas, που ολοκλήρωσε το 1-2 για λογαριασμό της Mercedes.
Στην τρίτη και τέταρτη θέση ήταν με την σειρά τους οι δύο πιλότοι της Red Bull, με τον Max Verstappen οριακά πίσω από τον δεύτερο Bottas και τον Daniel Ricciardo λίγο μπροστά από την πρώτη Ferrari, του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός που αναζητά να παραμείνει ζωντανός στην μάχη του τίτλου έμεινε μόλις πέμπτος, δύο σχεδόν δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο Hamilton, με τον team-mate του, Kimi Raikkonen στην έκτη θέση σε μια δύσκολη πρώτη περίοδο στην βροχή για την Scuderia.
garagistas[4]_thumb[2]
Από εκεί και πέρα την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz Jr, Romain Grosjean καθώς και οι δύο πιλότοι της Sauber, που βρέθηκαν αμφότεροι πολύ ψηλά, με τον Charles Leclerc μπροστά από τον Marcus Ericsson. Πολύ ενθαρρυντική ήταν και η εικόνα της Mclaren με τον Fernando Alonso να τερματίζει 11ος ενώ ο Lando Norris που έτρεξε αντί του Stoffel Vandoorne ακολούθησε τον πολύπειρο Ισπανό στην 12η θέση. 13ος, πίσω από τις δύο MCL33 βρέθηκε ο Pierre Gasly, με τον Sergio Perez μόλις 14ο με την Force India, την ώρα που και ο Esteban Ocon δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 17η θέση. Ανάμεσα στους δύο τερμάτισαν ο Sergey Sirotkin και ο Kevin Magnussen ενώ τις τελευταίες θέσεις κατέλαβαν ο Nico Hulkenberg, ο Lance Stroll και ο Sean Gelael, με τον Ινδονήσιο να αντικαταστά στην πρώτη περίοδο τον Brendon Hartley στην Toro Rosso.
Dp4n8jdXQAIBXtg
Η δράση συνεχίζεται στις 22:00 ώρα Ελλάδος με τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, όπου η ελπίδα είναι να δούμε μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της δυναμικής των μονοθεσίων στο Austin ενόψει της αυριανής ημέρας, με τις Ελεύθερες Δοκιμές 3 στις 21:00 και τις Κατατακτήριες στις 00:00 το βράδυ.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!