CarΗellas: Ελεύθερες δοκιμές GP Μεξικό: Πορτοκαλί «Ταύρος»

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ελεύθερες δοκιμές GP Μεξικό: Πορτοκαλί «Ταύρος»

Ο Max Verstappen ήταν καταιγιστικός στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix του Μεξικού, κάνοντας sweep στις τρεις περιόδους, την ώρα που Mercedes και Ferrari έδειξαν να προβληματίζονται με το υψόμετρο και τα ελαστικά στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez.
mexico
Το τριήμερο του Grand Prix Μεξικού αποτελεί παράσταση για έναν ρόλο ως τώρα, με τον Max Verstappen να κυριαρχεί και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, κάνοντας ένα sweep ανάλογο με αυτό του
team-mate του νωρίτερα στην σεζόν, στο Grand Prix του Monaco, όπου οι «Κόκκινοι Ταύροι» είχαν και πάλι κυριαρχήσει παίρνοντας την νίκη.
Ο νεαρός Ολλανδός πηγαίνει έτσι στις Κατατακτήριες δοκιμές ως το απόλυτο φαβορί για την pole position, που θα είναι και η πρώτη στην καριέρα του στην Formula 1. Αντίπαλός του σε αυτήν την διαδικασία θα είναι σίγουρα ο Daniel Ricciardo, που ακολούθησε από κοντά σε ρυθμό τον Max τόσο χθες όσο και σήμερα, φτιάχνοντας μια πολλά υποσχόμενη εικόνα για την ομάδα της Red Bull αυτό το Σαββατοκύριακο.
garagistas
Από την άλλη, πολλά προβλήματα έδειξαν να αντιμετωπίζουν οι διεκδικήτριες των τίτλων, Mercedes και Ferrari. Ιδίως στις πρώτες περιόδους, όπου η θερμοκρασία ήταν πιο υψηλή σε σχέση με σήμερα, όταν μια βροχή πριν το FP3 κατέβασε αισθητά το θερμόμετρο, οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα στην διαχείριση της Hypersoft γόμας, ενώ το υψηλό υψόμετρο της πίστας επηρέασε και τις κινητήριες μονάδες τους, φέρνοντας τους έτσι πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Σήμερα βέβαια, η κατάσταση έδειξε πιο βελτιωμένη με τους Hamilton και Vettel να ακολουθούν σε ρυθμό τις Red Bull στις τρίτες ελεύθερες, μπαίνοντας «σφήνα» στους Verstappen και Ricciardo.
Κατάταξη FP1
FP1
Από εκεί και έπειτα, σπουδαίο ρυθμό είχε να επιδείξει χθες η Renault, που έμοιαζε όλη την ημέρα ως η δεύτερη δύναμη πίσω από τους «ταύρους». Σήμερα όμως, η Γαλλική μάρκα υποχώρησε πιο πίσω και βρίσκεται σε μια μάχη με την Sauber και την Toro Rosso για την κατάληψη της «best of the rest» θέσης. Κατάταξη FP2
FP2

Κάπως έτσι, οι παραδοσιακές δυνάμεις του midfield δείχνουν να έχουν μείνει λίγο πιο πίσω, με την Force India σταθερά στις παρυφές της δεκάδας αλλά την Haas να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως με το μονοθέσιο του Kevin Magnussen, που δεν της επέτρεψαν να συμπληρώσει πολλούς γύρους στις ελεύθερες δοκιμές.
Κατάταξη FP3
FP3

Πιο πίσω, είναι φυσιολογικά για άλλο ένα Σαββατοκύριακο οι McLaren και Williams, που συνεχίζουν να μην έχουν ρυθμό, παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μεξικάνικης πίστας, που έχουν διαταράξει σημαντικά την καθεστηκυία τάξη και το ‘pecking order’ των ομάδων.
Με το πέρας και των τριών περιόδων ελεύθερων δοκιμών, πιλότοι και ομάδες ετοιμάζονται για την μάχη των Κατατακτήριων που θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί live από το Cosmote Sport5HD και σε μαγνητοσκόπηση αύριο, στις 20:00 από την ΕΡΤ2.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!