CarΗellas: Απολογισμός GP Αμερικής: Παράταση στην στέψη

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απολογισμός GP Αμερικής: Παράταση στην στέψη

Ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε να κλειδώσει και μαθηματικά τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του στο Austin και πηγαίνει στο Mexico City σε μόλις μία εβδομάδα, με μια διαφορά 70 βαθμών από τον Sebastian Vettel. Ξανά στο κυνήγι στους Κατασκευαστές η Ferrari.
f1
Ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να έχει στεφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο Austin του Texas, επαναλαμβάνοντας το ανδραγάθημα του 2015, όταν είχε κλειδώσει τον
τρίτο τίτλο της καριέρας του στην Αμερικανική πίστα. Παρ ’όλα αυτά, η τρίτη θέση, σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του Sebastian Vettel δεν αρκούσε στον Βρετανό, ο οποίος ταξιδεύει σε μόλις μία εβδομάδα για το Μεξικό, με μια διαφορά 70 βαθμών και έχει σκοπό να κάνει ό,τι και πέρυσι και να «καθαρίσει» εκεί οριστικά «την μπουγάδα».
Πιο συγκεκριμένα, ο Hamilton προηγείται στην βαθμολογία των πιλότων με 346 βαθμούς έναντι 276 του δεύτερου Vettel και χρειάζεται να μην σκοράρει 20 παραπάνω βαθμούς από αυτόν ο μεγάλος του αντίπαλος, για να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Τρίτος επανήλθε με την νίκη του ο Kimi Raikkonen, με 221 πόντους, μόλις τέσσερις πάνω από τον Valtteri Bottas, ενώ στην μάχη των πιλότων της Red Bull, ο Verstappen ξέφυγε ακόμα περισσότερο με 191 έναντι 146 του φοβερά άτυχου Daniel Ricciardo.
garagistas
Από εκεί και έπειτα, η μεγάλη κόντρα για την κατάληψη του ‘best of the rest’ τίτλου καλά κρατεί. Σε αυτήν, πέρασε πλέον μπροστά ο Nico Hulkenberg με 61 βαθμούς αφήνοντας πίσω τον Sergio Perez με 57 και τους Kevin Magnussen και Esteban Ocon, που έχουν 53 και 49 βαθμούς αντίστοιχα. Οι δύο πιλότοι, των Haas και Force India αντίστοιχα, αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα του Αμερικανικού Grand Prix λόγω παρατυπιών στην κατανάλωση καυσίμου των μονοθεσίων τους. Ο μεν Γάλλος ξεπέρασε το όριο των 100kg/h που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον πιλότο, ενώ ο δε Δανός κατανάλωσε περισσότερα από τα επιτρεπόμενα 105l για το μονοθέσιό του.
vathmologia
Ανάμεσά τους στην κατάταξη είναι ο Fernando Alonso με 50 βαθμούς, ενώ με 45 ακολουθεί ο συμπατριώτης του και αντικαταστάτης του στην McLaren, Carlos Sainz Jr. Πιο πίσω με 31 βαθμούς βρίσκεται ο Romain Grosjean, με τον Pierre Gasly να έχει 28 και τον Charles Leclerc να κλείνει την δεκαπεντάδα με 21 πόντους. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται πάντα ο Stoffel Vandoorne με οκτώ βαθμούς, οι Marcus Ericsson και Lance Stroll με επτά και έξι αντίστοιχα καθώς και ο Brendon Hartley με τον Sergey Sirotkin που έχουν από τέσσερις και έναν βαθμό ο καθένας.
Από την άλλη, πολύ πιο ανοιχτή παραμένει η μάχη στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, εκεί όπου η Ferrari μείωσε την διαφορά από την Mercedes κατά 12 βαθμούς, με τα Ασημί Βέλη να παραμένουν στην κορυφή με 563 και την Scuderia να ακολουθεί στους 497. Πάντα μόνη τρίτη είναι η Red Bull Racing με 337 πόντους ενώ στην μάχη για την τέταρτη θέση πήρε κεφάλι η Renault, φτάνοντας στους 106 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Haas. Έκτη είναι η McLaren με 58, νοιώθοντας καυτή την ανάσα της Force India που ανακάμπτει μετά τον μηδενισμό της και έχει φτάσει στους 48 πόντους, ενώ πιο πίσω είναι η Toro Rosso με 30, η Sauber με 27 και η Williams με 7 βαθμούς.
driverofday
Ο επόμενος αγώνας της Formula 1, που θα αποτελέσει το δεύτερο match point του Lewis Hamilton για το φετινό πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο τριήμερο, 26-28 Οκτωβρίου στην πίστα Autodromo Hermanos Rodrigues του Μέξικο Σίτυ. Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26/10 με τις Ελεύθερες Δοκιμές (FP1 στις 18:00 και FP2 στις 22:00) και θα συνεχιστεί το Σάββατο, με τις Τρίτες Ελεύθερες (18:00) και τις Κατατακτήριες Δοκιμές (21:00). Ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για τις 21:10 ώρα Ελλάδος. Όλη η δράση θα καλυφθεί όπως πάντα από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπα των Κατατακτήριων Δοκιμών και ο 19ος αγώνας της σεζόν θα μεταδοθούν ζωντανά και από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!