CarΗellas: Κατατακτήριες GP Μεξικό: Ricciardo και ‘lock-out’

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Μεξικό: Ricciardo και ‘lock-out’

Οι «Ταύροι» έμπλεξαν τα κέρατά τους στις Κατατακτήριες δοκιμές, ο Daniel Ricciardo βγήκε νικητής και πανηγύρισε την τρίτη pole position της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο τον Max Verstappen. Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης οι Hamilton-Vettel. Ricciardo
Ο Daniel Ricciardo «έκλεψε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την pole position μέσα από τα χέρια του Max Verstappen με έναν καταπληκτικό γύρο στο τέλος του Q3, κόβοντας παράλληλα τα «φτερά» του
team-mate του, ο οποίος μαζί με την πρώτη pole της καριέρας του, γλυκοκοιτούσε και το ρεκόρ του νεότερου poleman όλων των εποχών, που κατέχει από το 2008 ο Sebastian Vettel.
Ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, καθώς και στις κατατακτήριες, μέχρι την στιγμή που ο Ricciardo πέρασε την γραμμή τερματισμού, αρκετή ώρα αφού είχε πέσει η καρώ σημαία, σημειώνοντας έναν άπταιστο γύρο, τον οποίο και δεν κατάφερε να ξεπεράσει ο Verstappen λίγες στιγμές αργότερα.
DqiW4gjWoAERK2d
Κάπως έτσι, ο Αυστραλός πήρε την τρίτη pole position της καριέρας του και πρώτη μακριά από τους στενούς δρόμους του Monte Carlo, ενώ για την Red Bull το αυριανό ‘lock-out’ στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα είναι το πρώτο από το 2013 και το Grand Prix στο Austin, κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια νωρίτερα.
Πίσω τους, θα βρεθούν οι δύο διεκδικητές του τίτλου, με τον Lewis Hamilton να υπερτερεί του Sebastian Vettel και να κερδίζει την τρίτη θέση. Ο Βρετανός χρειάζεται να τερματίσει αύριο τουλάχιστον έβδομος για να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο, ό,τι κι αν κάνει ο μεγάλος του αντίπαλος, ο οποίος αναζητεί την νίκη για να παραμείνει ζωντανός για άλλες δύο εβδομάδες και έως το Βραζιλιάνικο Grand Prix.
Μία σειρά πιο πίσω βρίσκουμε εκ νέου μία Mercedes και μία Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να υπολείπεται για πάνω από ενάμιση δέκατο του Valtteri Bottas και να μένει έκτος, με τον συμπατριώτη του των «Ασημί Βελών» στην πέμπτη θέση.
garagistas
«Best of the rest» για άλλη μία φορά ήταν οι δύο πιλότοι της Renault, με τον Nico Hulkenberg στην έβδομη και τον Carlos Sainz Jr. στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Sauber, των Charles Leclerc και Marcus Ericsson. Οι τέσσερις αυτοί πιλότοι θα είναι και οι μόνοι της δεκάδας που θα εκκινήσουν αύριο με την hypersoft γόμα, αφού οι έξι πρώτοι πήραν την πρόκριση για το Q3 φορώντας φρέσκα ultrasoft ελαστικά.
Αυτό επιχείρησαν να κάνουν και οι δύο πιλότοι της Force India αλλά τελικά έμειναν εκτός από τον τελικό, με τον Esteban Ocon στην 11η και τον τοπικό ήρωα, Sergio Perez στην 13η θέση. Αμφότεροι όμως θα έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών στον αυριανό αγώνα.
Ανάμεσα στις δύο Force India τερμάτισε ο Fernando Alonso, σε μια σπουδαία εμφάνιση για τον Ισπανό superstar, ενώ την δεκαπεντάδα έκλεισαν ο Brendon Hartley και ο Pierre Gasly, με τον δεύτερο να μην επιχειρεί καν χρόνο, έχοντας αλλάξει κινητήρια μονάδα και κιβώτιο, κάτι που θα τον φέρει στην τελευταία θέση του grid.
15ος θα ανέβει έτσι αύριο ο Romain Grosjean, που σε ένα καταστροφικό διήμερο ως τώρα για την Haas, είδε τόσο τον εαυτό του όσο και τον team-mate του να μην μπορούν να αποφύγουν τον αποκλεισμό μόλις από το Q1. Ο Γάλλος ήταν 16ος στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Kevin Magnussen, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και χθες και σήμερα να πλασάρεται μόλις 18ος. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Stoffel Vandoorne, με τις δύο Williams των Stroll και Sirotkin στις τελευταίες θέσεις.
katatakthries
Το αυριανό Grand Prix, που αναμένεται να στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή τον Lewis Hamilton για πέμπτη φορά στην καριέρα του, θα λάβει εκκίνηση στις 21:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το Cosmote Sport 5HD όσο και από τις συχνότητες των ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD. Η μετάδοση του συνδρομητικού θα ξεκινήσει στις 20:45 ενώ η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί με το Mexico City από τις 20:00 για να δείξει σε μαγνητοσκόπηση τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!