CarΗellas: Όλα τα ισχυρά station wagon της Audi στην πίστα (vid)

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Όλα τα ισχυρά station wagon της Audi στην πίστα (vid)

Μερικά από τα ισχυρότερα station wagons του πλανήτη κατάγονται από το Ingolstadt και πιο συγκεκριμένα από την Audi. Το Carwow πήρε τέσσερα πανίσχυρα μοντέλα και τα έβαλε στην ίδια ευθεία.
Audi RS
Ξεκινάμε με το παλαιότερο μοντέλου του συγκριτικού γυρνώντας πίσω στο 1994, όταν η Audi κατασκευάζει το RS2 με τη συνεισφορά της Porsche. Πρόκειται για το πρώτο «RS» μοντέλο της γερμανικής φίρμας,
κατασκευάστηκε σε μόλις 2.891 αντίτυπα καιωκάτω από το καπό του βρισκόταν ο θρυλικός υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας των 2,2 λίτρων, ενώ η απόδοσή έφτασε στους 315 ίππους έπειτα από «πινελιές» της Porsche.
Πέντε χρόνια αργότερα παρουσιάζεται το Audi RS4 (B5), το δεύτερο αυτοκίνητο που στολίζεται με το λογότυπο RS. Ήταν ασφαλώς τετρακίνητο και κάτω από το καπό του κρυβόταν ένας biturbo V6 κινητήρας, χωρητικότητας 2,7 λίτρων και απόδοσης 375 ίππων. Συνεχίζουμε με ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της Audi, το RS4 B7. Παρουσιάστηκε το 2005 και αποτελεί τη δεύτερη γενιά RS4. Ο ατμοσφαιρικός V8 χωρητικότητας 4,2 λίτρων με τους 420 ίππους και τα μοναδικά μπάκετ καθίσματα της Recaro είναι αξιοζήλευτα ακόμα και σήμερα!
Για το τέλος έμεινε το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο του συγκριτικού και πιο συγκεκριμένα το Audi RS4 (B9). Εξοπλίζεται με biturbo V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 280 km/h.
Βλέποντας τις επιδόσεις του τελευταίου Audi RS4 είναι εμφανές ποιος θα είναι ο νικητής, αλλά το συγκριτικό δεν παύει να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.