CarΗellas: Απολογισμός GP Μεξικό: Στα χνάρια του Fangio

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Απολογισμός GP Μεξικό: Στα χνάρια του Fangio

Ο Lewis Hamilton πήρε τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, ισοφάρισε τον σπουδαίο Juan Manuel Fangio και είναι πλέον ο δεύτερος πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών. Παράταση στην μάχη των Κατασκευαστών ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari.
lewis
Στις 4 Αυγούστου του 1957, ο Juan Manuel Fangio έπαιρνε την νίκη στο Nürburgring και ταυτόχρονα τον πέμπτο και τελευταίο τίτλο της καριέρας του, για λογαριασμό της Maserati. 61 χρόνια και σχεδόν τρεις μήνες
αργότερα, ο Lewis Hamilton γίνεται μόλις ο δεύτερος πιλότος στην ιστορία που ισοφαρίζει το ρεκόρ του σπουδαίου Αργεντινού, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Grand Prix του Μεξικού.
Με αυτήν ο Βρετανός πολυπρωταθλητής έφτασε τους 358 βαθμούς έναντι 294 του συνδιεκδικητή του τίτλου, Sebastian Vettel, μία διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί από τον Γερμανό στους δύο εναπομείναντες αγώνες της σεζόν. Μάχη παρ ’όλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει για την τρίτη θέση των οδηγών, εκεί όπου ο Kimi Raikkonen παραμένει μπροστά από τον Valtteri Bottas με 236 πόντους, εννέα περισσότερους από όσους έχει συγκεντρώσει ο συμπατριώτης του της Mercedes.
driversΠέμπτος είναι ο νικητής του Μεξικανικού Grand Prix, Max Verstappen, που έχει 216 βαθμούς και πλησιάζει απειλητικά το Φινλανδικό δίδυμο, ενώ πολύ μακριά, στην έκτη θέση βρίσκεται ο Daniel Ricciardo, που η όγδοη φετινή του εγκατάλειψη τον άφησε πακτωμένο στους 146 βαθμούς. Τον τίτλο του «best of the rest» πιλότου κατέχει σταθερά ο Nico Hulkenberg, με 69 βαθμούς, έχοντας χτίσει μια υγιή διαφορά 12 ολόκληρων πόντων από τον όγδοο Sergio Perez, που ακολουθεί. 53 πόντους έχει ο Kevin Magnussen, για λογαριασμό της Haas, ενώ την δεκάδα κλείνει ο Fernando Alonso με 50 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω από τον Ισπανό βρίσκεται ο Esteban Ocon, ενώ στην δωδέκατη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο έτερος Ισπανός του grid, ο Carlos Sainz Jr, με 45 πόντους. 31 έχει ο Romain Grosjean, ακολουθούμενος κατά πόδας από τους Pierre Gasly και Charles Leclerc που έχουν 29 και 27 αντίστοιχα.
Πιο πίσω, τους 12 βαθμούς έφτασε με την σημερινή του όγδοη θέση ο Stoffel Vandoorne, ξεπερνώντας τον Marcus Ericsson που ανέβηκε στους εννιά. Έξι βαθμούς έχει ο Lance Stroll, ενώ τελευταίοι με τέσσερις και έναν πόντο αντίστοιχα είναι ο Brendon Hartley και ο Sergey Sirotkin.
garagistas
Στην βαθμολογία των Κατασκευαστών, η Mercedes δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πρώτο match point της απέναντι στην Ferrari και αντίθετα είδε την διαφορά μεταξύ τους να μειώνεται στους 55 βαθμούς, με τα «Ασημί Βέλη» να έχουν 585 έναντι 530 της Scuderia. Τρίτη με 362 βαθμούς είναι η Red Bull Racing, ενώ καθαρό προβάδισμα στην μάχη για την τέταρτη θέση έχει πλέον η Renault με 114 βαθμούς, 20 παραπάνω από την πέμπτη Haas. Έκτη με 62 είναι η McLaren, που μάχεται με την Racing Point Force India που ακολουθεί στην έβδομη θέση, δεκαπέντε πόντους πιο πίσω, ενώ στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, η Sauber ξεπέρασε την Toro Rosso με 36 βαθμούς για την Ελβετική ομάδα έναντι 33 των Ιταλών. Τελευταία παραμένει πάντα η Williams με επτά πόντους.
championships
Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 09-11 Νοεμβρίου στο Interlagos της Βραζιλίας και θα είναι ο 20ος και προτελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν. Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές στις 15:00 το μεσημέρι και τις δεύτερες στις 19:00 το απόγευμα. Το Σάββατο, οι τρίτες ελεύθερες έρχονται στις 16:00, με τις κατατακτήριες και πάλι στις 19:00, ενώ ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για τις 19:10 ώρα Ελλάδος. Όλη η δράση θα μεταδοθεί όπως πάντα ζωντανά από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και ο μεγάλος αγώνας θα παίξουν την Κυριακή και μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
kataskeuastwn
Για να καταφέρει η Ferrari να παραμείνει ζωντανή στην μάχη του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών και να το οδηγήσει ως το φινάλε του Abu Dhabi θα πρέπει να σκοράρει 13 ή περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους τους στο Interlagos. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η Mercedes θα πάρει και μαθηματικά το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ σε πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ferrari από την περίοδο 2000-2004.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!