CarΗellas: Κατατακτήριες GP Αμερικής: Magic Lewis

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Αμερικής: Magic Lewis

Ο Lewis Hamilton πήρε την pole position μέσα από τα χέρια των δύο Ferrari, σε μια μαγική και άκρως ανατρεπτική διαδικασία κατατακτήριων και είναι το μεγάλο φαβορί για να κλειδώσει την νίκη και τον τίτλο στο σημερινό Grand Prix.
lewis
Ο Lewis Hamilton αποδεικνύει κάθε Σαββατοκύριακο γιατί πολύ σύντομα θα είναι πανάξια ένας πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Έτσι και σήμερα τα ξημερώματα, όταν με έναν καταπληκτικό τελευταίο γύρο και
μια μαγική εμφάνιση στις Κατατακτήριες δοκιμές του Austin, πήρε την 82η pole position της καριέρας του, κλέβοντας την μπουκιά μέσα από το στόμα τόσο του Kimi Raikkonen όσο και του Sebastian Vettel, τους οποίους περιόρισε στην δεύτερη και πέμπτη θέση του σημερινού grid.
Οι δύο Ferrari έδειχναν το Σάββατο πως είχαν καταφέρει να πλησιάσουν, αν όχι και να ξεπεράσουν σε ρυθμό την Mercedes, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο Q2, όταν οι Raikkonen και Vettel ήταν κατά πολύ ταχύτεροι των «Ασημί Βελών». Λογάριαζαν για πολλοστή φορά όμως χωρίς τον… «ξενοδόχο» ή μάλλον τον φετινό τους «κακό δαίμονα», που έκανε άλλον έναν γύρο καριέρας και διεύρυνε το ρεκόρ των περισσότερων poles που κατέχει.
garagistas
Κάπως έτσι, ο Vettel έμεινε δεύτερος και ο Raikkonen τρίτος, όλοι μέσα σε μόλις επτά εκατοστά του δευτερολέπτου, μα θα εκκινήσουν με διαφορετική σειρά, αφού η ποινή τριών θέσεων στον Γερμανό, θα προβιβάσει τον Kimi στην πρώτη σειρά και θα φέρει τον Vettel στην πέμπτη θέση, πίσω και από τους Valtteri Bottas και Daniel Ricciardo που ακολούθησαν, αρκετά μακριά από την πρώτη τριάδα.
«Best of the rest» κατατάχτηκε ο Esteban Ocon, παίρνοντας την έκτη θέση της εκκίνησης με τον Nico Hulkenberg να ακολουθεί σε μια σημαντική επίδοση για την Renault, αφού ο Γερμανός έβαλε «από κάτω» τον Romain Grosjean στην μάχη για την τέταρτη θέση στους Κατασκευαστές, την ώρα που και ο Carlos Sainz Jr. ξεπέρασε τον Kevin Magnussen, με τους δύο να είναι οι μοναδικοί αποκλεισθέντες από το Q2. Κι αυτό, γιατί οι άλλες τρεις θέσεις καλύφθηκαν μεν από τους δύο πιλότους της Toro Rosso, που αντικατέστησαν τους κινητήρες τους και θα εκκινήσουν από την τελευταία σειρά του grid αλλά και από τον Max Verstappen, με τον Ολλανδό να σπάει την ανάρτηση της Red Bull του στο Q1 και να μένει εκτός συνέχειας από πολύ νωρίς.
quali
Κάπως έτσι, η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Charles Leclerc και Sergio Perez, ενώ εκτός από το Q1 έμεινε μαζί με τις δύο McLaren και Williams, που αποτελούν πλέον τα μόνιμα θύματα της πρώτης περιόδου των κατατακτήριων, και ο Marcus Ericsson, που δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 19η θέση του grid.
Ο σημερινός αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:10 ώρα Ελλάδος στην Circuit Of The Americas του Austin με το πρόγραμμα των Ελληνικών μεταδόσεων να προβλέπει την κάλυψη του 18ου Grand Prix της σεζόν από το Cosmote Sport 5HD, στις 20:45 και από τις συχνότητες της ΕΡΤ, ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD στις 21:00. Παράλληλα, η δεύτερη δημόσια συχνότητα θα μεταδώσει τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών από τις 20:00 το βράδυ.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!