CarΗellas: GP Μεξικό: Ξαναγράφοντας την ιστορία

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

GP Μεξικό: Ξαναγράφοντας την ιστορία

Ο Lewis Hamilton κλείδωσε και μαθηματικά τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στο Mexico City, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και γίνεται έτσι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Verstappen, δεύτερος ο Sebastian Vettel.
lewis
Μια εβδομάδα πριν, ο Lewis Hamilton έχασε το πρώτο match point του στο Austin του Texas, για να κατακτήσει εκεί και μαθηματικά τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του. Ο Βρετανός superstar όμως δεν
επέτρεψε να συμβεί το ίδιο και σήμερα και σκοράροντας την τέταρτη θέση στην γραμμή του τερματισμού, ξαναέγραψε τα βιβλία των ρεκόρ, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του τεράστιου Juan Manuel Fangio ως οι δεύτεροι πιο επιτυχημένοι πιλότοι όλων των εποχών.
Ο Hamilton έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε νωρίς-νωρίς στην δεύτερη θέση του αγώνα, πίσω μόνο από τον τελικό νικητή, Max Verstappen, που πετάχτηκε μπροστά από την αρχή και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Από εκεί και έπειτα όμως, ο αγώνας δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Βρετανός, καθώς η υπερβολική φθορά που εμφάνισε στα ελαστικά της η Mercedes W09 του τον ανάγκασε να υποχωρήσει στην κατάταξη.
gp mexico
Έτσι, δίπλα στον Verstappen στο βάθρο των νικητών βρέθηκαν οι δύο πιλότοι της Ferrari, που κράτησαν ως εκ τούτου ζωντανή την μάχη της Scuderia με τα «Ασημί Βέλη» για το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Ο Sebastian Vettel έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρηθεί στην μάχη του τίτλου, αλλά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την δεύτερη θέση, ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν ο μοναδικός από την πρώτη πεντάδα που έκανε μόλις ένα pit-stop και εκμεταλλεύτηκε την καλή διαχείριση των ελαστικών του και την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo από άλλο ένα μηχανικό πρόβλημα για να βρεθεί στην τρίτη θέση.
garagistas
Πολλά προβλήματα με την φθορά των ελαστικών του αντιμετώπισε και ο Valtteri Bottas, με την έτερη Mercedes, που τερμάτισε πέμπτος, πάνω από έναν γύρο πίσω μακριά από τον νικητή, έχοντας κάνει τρεις στάσεις στα pits στην διαδικασία.
“Best of the rest” ήταν εκ νέου ο Nico Hulkenberg, που οδήγησε έναν άψογο και μετρημένο αγώνα και πήρε μια υπερπολύτιμη έκτη θέση για την Renault, ενώ πίσω του τερμάτισε με μια πολύ καλή εμφάνιση για την Sauber o Charles Leclerc. Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Stoffel Vandoorne, που επέστρεψε στους βαθμούς για πρώτη φορά από τον τέταρτο γύρο της σεζόν στο Baku, καθώς και οι Marcus Ericsson και Pierre Gasly.
katataksh
Αντίθετα, εκτός βαθμών έμειναν ο Esteban Ocon, σε έναν δύσκολο αγώνα για την Force India, που είδε και τον Sergio Perez να εγκαταλείπει με πρόβλημα στα φρένα, ο Brendon Hartley με την δεύτερη Toro Rosso, οι δύο Williams των Stroll και Sirotkin καθώς και οι δύο Haas, σε ένα καταστροφικό τριήμερο για την Αμερικάνικη ομάδα που είδε τον Kevin Magnussen στην 15η και τον Romain Grosjean στην 16η θέση, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην μάχη της με την Renault για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στους Κατασκευαστές.
Εγκαταλείψαντες, πέρα από τους Ricciardo και Perez ήταν οι δύο Ισπανοί, με τον Carlos Sainz Jr. να εμφανίζει πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα της Renault και ενώ βρισκόταν εντός δεκάδας και τον Fernando Alonso να αποκομίζει ζημιά από τα θραύσματα του μονοθεσίου του Esteban Ocon, που μπλέχτηκαν στην MCL33 του στον πρώτο γύρο του αγώνα και δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!