CarΗellas: Απολογισμός GP Ρωσίας: Ζητείται θαύμα!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Απολογισμός GP Ρωσίας: Ζητείται θαύμα!

Ο Lewis Hamilton αύξησε, με την συμβολή του Valtteri Bottas, την διαφορά από τον Sebastian Vettel στους 50 βαθμούς και βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πέμπτου τίτλου της καριέρας του.
vettel-hamilton-super-169
Το Ρωσικό Grand Prix μπορεί κάλλιστα να μείνει στην συλλογική μνήμη ως ο αγώνας που ο Lewis Hamilton «κλείδωσε» οριστικά -μα ουχί μαθηματικά- τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του και ισοφάρισε το επίτευγμα
του σπουδαίου Juan Manuel Fangio από το 1957. Κι αυτό με την χρυσή συμβολή του Valtteri Bottas, ο οποίος άνοιξε την πόρτα στην στροφή 13 στον team-mate του και τον άφησε να περάσει σε ανύποπτο χρόνο, επιτρέποντάς του έτσι να αυξήσει την διαφορά από τον δεύτερο Vettel στους 50 βαθμούς, ισοδύναμη με δύο ολόκληρες νίκες.
Κάπως έτσι, ο Hamilton συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία των οδηγών με 306 βαθμούς, έναντι 256 του μεγάλου αντιπάλου του, ο οποίος αναζητεί ένα θαύμα και μια προσωπική υπέρβαση για να μπορέσει να επαναφέρει την κατάσταση στα μέτρα του και να επιχειρήσει να φέρει τον τίτλο πίσω στο Maranello.
Στην τρίτη θέση της κατάταξης αναρριχήθηκε με την σημερινή του δεύτερη θέση ο Valtteri Bottas, ο οποίος βρίσκεται στους 189 βαθμούς έναντι 186 του συμπατριώτη του, Kimi Raikkonen στην μάχη των δύο Φινλανδών, ενώ πέμπτος παραμένει ο Max Verstappen με 158 και έκτος ο Daniel Ricciardo με 134, ολοκληρώνοντας έτσι την εξάδα των πιλότων της «Big Three».
Από εκεί και έπειτα, ισόβαθμοι με 53 βαθμούς στην έβδομη θέση είναι ο Kevin Magnussen με τον Nico Hulkenberg, στην άτυπη μονομαχία των δύο για την κατάληψη της πρώτης θέσης ανάμεσα στους πιλότους των ομάδων της λεγόμενης «Β-κατηγορίας» της φετινής Formula 1. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται και ο Fernando Alonso, που είναι ένατος στην κατάταξη με 50 βαθμούς ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sergio Perez και Esteban Ocon, που και αυτοί αμφότεροι βρίσκονται στους 47 βαθμούς.
garagistas[4]
Από εκεί και έπειτα, 38 βαθμούς έχει στο σακούλι του o Carlos Sainz Jr, όντας στην 12η θέση, με τον Pierre Gasly να ακολουθεί με 28 και τον Romain Grosjean μία θέση και έναν βαθμό πιο πίσω, στους 27. Ταυτόχρονα, στους 21 πόντους σκαρφάλωσε μετά την σημερινή του έβδομη θέση ο Charles Leclerc, που κλείνει την πρώτη δεκαπεντάδα των πιλότων, ενώ τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν μόνιμα ο Stoffel Vandoorne, που είναι «κολλημένος» στους οκτώ βαθμούς, ο Lance Stroll και ο Marcus Ericsson που έχουν έξι βαθμούς έκαστος και οι Brendon Hartley και Sergey Sirotkin με δύο και έναν βαθμό αντίστοιχα.
Στην βαθμολογία των Κατασκευαστών, η Mercedes έκανε με το 1-2 της στο Sochi άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πέμπτου κατά σειρά παγκόσμιου τίτλου της, αυξάνοντας την διαφορά της από την Scuderia Ferrari στους 53 βαθμούς, με 495 για τα «Ασημί Βέλη» έναντι 442 για τους Ιταλούς. Τρίτη είναι πάντα η Red Bull Racing με 292 πόντους, αρκετά μακριά πια από την κορυφή, ενώ πίσω της συνεχίζει να δίνεται σφοδρή μάχη ανάμεσα σε Renault και Haas με τους Γάλλους να προηγούνται με 91 βαθμούς έναντι 80 των Αμερικανών, αλλά με την έφεση των δεύτερων για τον αποκλεισμό του Romain Grosjean από τα αποτελέσματα του Ιταλικού Grand Prix να μέλλει να εκδικαστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία την 1η του Νοέμβρη. Πιο πίσω στην έκτη θέση είναι πάντα η McLaren με 58 βαθμούς, 23 περισσότερους από την Racing Point Force India ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί και ανάμεσα σε Toro Rosso και Sauber με την Ελβετική ομάδα να έχει φτάσει στους 27 βαθμούς, μονάχα τρεις πίσω από τους μικρούς «Κόκκινους Ταύρους». Τελευταία με μόλις επτά βαθμούς παραμένει μόνιμα η Williams.
Standing
Η Formula 1, μετά από το Sochi ταξιδεύει σε back to back Σαββατοκύριακα για την Suzuka και το Ιαπωνικό Grand Prix που θα αποτελέσει τον 17ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Η δράση θα ξεκινήσει στις 04:00 τα ξημερώματα σε ώρα Ελλάδος την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου ενώ οι δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές είναι προγραμματισμένες για την ίδια μέρα στις 08:00. Το Σάββατο στις 06:00 το πρωί θα διεξαχθούν οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές στην Ιαπωνική πίστα με τις κατατακτήριες στις 09:00 ενώ ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής θα λάβει εκκίνηση στις 08:10 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Όλα τα τεκταινόμενα του τριημέρου θα καλυφθούν όπως πάντα ζωντανά από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση και από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ το απόγευμα της Κυριακής.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!