CarΗellas: Η ιστορία του André Lotterer και του Audi Sport Quattro του (vid)

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Η ιστορία του André Lotterer και του Audi Sport Quattro του (vid)

Το Petrolicious έχει ένα δικό του, ξεχωριστό τρόπο για να παρουσιάζει τα αυτοκίνητα, μιας και δίνει έμφαση και στους ανθρώπους πίσω από αυτό.
Romuald-Clariond-Andre-Lotterer-Audi-Sport-Quattro-BTS-12-2000x2865
Το video που θα παρακολουθήσετε είναι αφιερωμένο στον André Lotterer και το Audi Sport Quattro του. Σίγουρα κάτι σας θυμίζει το όνομά του γιατί μόνο τυχαίος δεν είναι στον χώρο του μηχανοκίνητου
αθλητισμού. Ξεκίνησε ως οδηγός σε αγώνες καρτ, πέρασε από τη Formula 1, αλλά τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις γνώρισε στους αγώνες αντοχής του Le Mans κερδίζοντας τρεις φορές στον 24ωρο αγώνα με την ομάδα της Audi. Σήμερα συμμετέχει σε αγώνες αντοχής και στη Formula E.
Όσο για το Audi Sport Quattro, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ορόσημο στην ιστορία της γερμανικής φίρμας και κατασκευάστηκε σε μόλις 214 αντίτυπα. Ο πεντακύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας είναι υποκυβισμένος κατά 11 κ.εκ., με αποτέλεσμα η χωρητικότητά του να φτάνει στα 2.133 κ.εκ. σε σχέση με το κανονικό Quattro, και από τα 2.144 κ.εκ έχει μειωθεί στα 2.133 κ.εκ. Με πίεση υπερπλήρωσης μέχρι και 2,04 bar, η απόδοση αγγίζει τους 306 ίππους και, με τη συνεισφορά της τετρακίνησης, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,5 δεύτερα.