CarΗellas: Μάθε τα πάντα για την BMW F80 M3 CS (vid)

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Μάθε τα πάντα για την BMW F80 M3 CS (vid)

Το οδοιπορικό του «Carfection» στην ιστορία των BMW M3 ξεκίνησε με την «Sport EVO» της πρώτης γενιάς και ολοκληρώνεται με την BMW M3 F80 CS του σήμερα.
Το τετράθυρο sedan υψηλών επιδόσεων διατέθηκε σε μόλις 1.200 αντίτυπα και διαφοροποιείται από τις «απλές» εκδόσεις σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στο βάρος, που λόγω της εκτεταμένης χρήσης
ενισχυμένων υλικών έχει μειωθεί κατά 50 κιλά. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει μια διακριτική αεροτομή και ο διαχύτης, ενώ μπροστά συναντάμε ένα splitter, ώστε να αυξηθεί η κάθετη δύναμη.
Κάτω από το καπό της BMW M3 CS βρίσκεται ο 3λιτρος TwinPower Turbo κινητήρα με 6 κυλίνδρους τοποθετημένους σε σειρά, αλλά η απόδοση του έχει αυξηθεί κατά 10 ίππους σε σχέση με την Competition Package, φτάνοντας τους 460 ίππους. Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου κινητήρα είναι οι δύο υπερσυμπιεστές mono-scrol και ο πλήρως μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων Double-VANOS. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη M DCT με Drivelogic.