CarΗellas: 8 ολόκληρα λεπτά με τις Ferrari F40 να ουρλιάζουν (vid)

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

8 ολόκληρα λεπτά με τις Ferrari F40 να ουρλιάζουν (vid)

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και αγαπημένα αυτοκίνητα στον πλανήτη είναι η Ferrari F40 και στο παρακάτω video έχετε 8 ολόκληρα λεπτά να απολαύσετε τον ήχο της.
Υπενθυμίζουμε ότι εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 2.936 κ.εκ, ο οποίος αποδίδει 478 ίππους και 569 Nm ροπής. Όσον αφορά στις επιδόσεις, τα 100 km/h από στάση
έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και τα 200 km/h σε 11”, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη που ξεπέρασε τα 200 μίλια ανά ώρα, ήτοι 322 km/h.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Ferrari F40 έχει δύο δεξαμενές καυσίμου, οι οποίες βρίσκονται μπροστά από τους θόλους των πίσω τροχών. Μάλιστα, οι ευρωπαϊκές F40 έχουν ρεζερβουάρ κατασκευασμένο από καουτσούκ, με αποτέλεσμα να χρήζει αντικατάστασης κάθε περίπου 7 χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις αμερικάνικες που εξοπλίζονται με αλουμινένιο.
Επιπλέον, στο εσωτερικό της δεν υπάρχει ηχοσύστημα, aircondition, ούτε καν χερούλι για τις πόρτες, οι οποίες ανοίγουν τραβώντας ένα συρματόσκοινο. Τέλος,  F40 και «κεντρικό κλείδωμα» δεν πάνε μαζί, η Ιταλίδα διαθέτει συνολικά οχτώ κλειδαριές για καμπίνα, καπό και χώρο αποθήκευσης, οι οποίες ανοίγουν με τρία διαφορετικά κλειδιά.